Pestrý ovocný šalát s avokádovo-acidkovým dipom
Foto: kukulienka71
V tomto teple veľa nevarím. Na zahnatie hladu som VYMYSLELA ovocný šalátik, v ktorom sú zastúpené takmer všetky živiny a môže sa vyskladať podľa Zobraziť celý popisV tomto teple veľa nevarím. Na zahnatie hladu som VYMYSLELA ovocný šalátik, v ktorom sú zastúpené takmer všetky živiny a môže sa vyskladať podľa ľubovôle a sezónnosti ovocia.
porcie
príprava
Postup
-
1
Všetko ovocie som mala čerstvé a dobre vychladené, tak isto aj acidko. Ovocie umyjeme, odkôstkujeme a pokrájame podľa gusta. Dávala som do misy jahody, ktoré boli drobné, tie som nechala v celku
-
2
pridala som marhuľu spolu so šupkou
-
3
ďalej žltý melón (zelenkavej farby)
-
4
a oranžový melón. Väčšina červeného a oranžového ovocia obsahuje beta-karotén, silný antioxidant, ktorý nás chráni pred voľnými radikálmi v podobe ostrých slnečných lúčov, pomocou neho sa opálime pekne do hneda.
-
5
Na panvičke som rozpálila ghee a pridala som cukor a ovsené vločky, aby sa pekne skaramelizovali. Za inšpiráciu ďakujem @safran z jej receptu na ovocný šalát so špargľou, tam mala tento krokant a mne veľmi zachutil.
-
6
Acidko vylejeme do vyššej misy a pridáme dužinu zrelého avokáda. Zmixujeme na hladkú masu ponorným mixérom. Bude mať až penovú konzistenciu a výbornú chuť ;-)
-
7
...
-
8
ovocie posypané krokantom premiešame opatrným podhadzovaním v mise, spodné sa dostane navrch a nič sa nerozpučí. Podávame s dezertnou vidličkou, napichujú sa na ňu kúsky ovocia a namáčajú v dipe. Ovocie si môžete zvoliť podľa sezóny a vo vlastnej kombinácii, kto sa bojí acidka, odporúčam zmixovať avokádo s nejakým ovocím, ktoré je šťavnatejšie, aby sa dosiahla konzistencia dipu. Kyslomliečnu kombináciu som zvolila kvôli chuti, bielkovinám a aj prospešnosti na trávenie. Pekné leto vám prajem:-)
S prizmurenym okom davam 1/2 * :P
Okej, okej.... sa tu nemusime bavit o h****ch v tolkych komentoch :D