Vymazaný recept

altyn - bez fotkyaltyn, 25. marca 2010

Suroviny





Postup

Diskusia k receptu

jantar
Ja tiež robievam takto šalat,ale cibulu necham trosku uparit-prevriet trošku vo vode -je to jemnejšie a cibula má lepšiu chuť,
sjuz
ja tiež - ani nie prevrieť, ale len dôjsť k varu a odstaviť....
igor13
nemate niekto recept na Ipelsky salat? je to urcite nieco podobne ale s kukuricou. je to spomienka z vysokej skoly a v obchodoch som ho uz nevidel. pokusy doma zlyhali, neviem co tam bolo presne
cistinka
Altyn, doporučujem ti niekedy skúsiť nakoniec štipku prášk.cukru a pár kvapiek worcestreovej omáčky. Chuť bude presne ako kedysi v miečnych baroch. A cibuľu nepredváram, robím to ako ty :-))
cistinka
@igor13 v Ipeľskom šaláte bola namiesto dietnej salámy ipeľská a hrášok s kukuricou pol na pol..,pridávala sa aj na malinké kocočky nasekaná sterilizovaná kápia... inak je to to isté ako tento Altynov parížák :-)
altyn
To som ešte neskúšal, ba dokonca som to ešte ani nepočul. Ako sa potom taká cibuľa krája? Nie je to také "šmykľavé"? Ja mám síce na krájanie cibule (na veľmi drobno) taký krájač, no zaujímalo by ma akú konzistenciu má takto upravená cibuľa. Garantujem však že aj cibuľa vopred nasolená je jemná a ľahká.
slnieckosom
Jedna p. kuchárka mi povedala, že jemne ovarená cibuľa - práve v šalátoch - je pre "žalúdkarov" stráviteľnejšia, preto vraj rôzne variácie. Viem, že niekto napr. nedinstuje cibuľu pred zapracovaním do fašírky, tiež je vraj neorestovaná menej stráviteľnejšia, ale každý si asi urobí podľa seba. Ja do tohto šalátu dávam tiež štipku cukru, nabudúce skúsim aj tú worčestrovku, ďakujem cistinka :-)
torticka
Altyn, ďakujem za dobrý nápad. Budem mať návštevu, tak ho spravím.
Ale ja nerada hrášok, ani v zemiakovom šaláte.
altyn
torticka, myslím že by to mohlo byť aj bez hrášku, ani ja ho tam nedávam veľa a asi by mi ani nechýbal. Skúste ho nahradiť kukuricou...
altyn
tortička, chcel by som Vám poradiť ešte jeden dobrý šalát, no momentálne sa ho nechystám robiť a bez fotky si ho nik v tom množstve receptov nevšimne, tak ho napíšem zatiaľ len medzi nami a neskôr ho uverejním. Budete potrebovať eidam, liptovskú-diétnu salámu,konzervovanú kukuricu, cibuľu, majonézu, soľ. Všetko si pri televízore nakrájajte na malé, úhľadné kocky a jemne zmiešajte. S karí korením opatrne, dávajte po troške! Ak by sa vám to zdalo moc hutné tak môžete to zriediť troškou kyslej smotany alebo jogurtom. Ja som to raz jemne "šmrncol" šľahačkovou smotanou. Je to delikatesa! Salámi a syru dajte v pomere 1:1.
chorvatka
mam na tento salat spomienku z mliecnych barov; ja osobne cibulu nakrajam a zatopim ju lakom z uhoriek. Nez si nakrajam vsetky ostatné prisady, cibula je akurat : nie prilis mäkka, ale stravitelna. navyse ten lak zo sladko-kyslych uhoriek ochuti aj tu majonézu ci smotanu.... Dobru chut !
tinca
Ja teda neobáram ani nepredváram cibuľu, ja ju len najemnučko nakrájam. Kamoška to tak robí, ale mne to nechutí. Ale fakt, že taká je stráviteľnejšia.
torticka
Altyn,ďakujem za veľmi dobrý šalát. Ale ja ozaj keď varím, musím mať pustený televízor.
altyn
Torticka aj ja, a zvlášť keď je to taká precízna práca ktorá nenašpiní. Pripravím si všetko čo potrebujem, pritiahnem konferenčný stolík a krájam a krájam a zrazu ani neviem ako a je to hotové! :-))))))))
bludicka2
Uz roky zijem v Australii a parizsky salat je jedna z mnoha veci, ktore mi tu chybaju. Dnes som vas recept nasla, pripravila s malymi modifikaciami (nie vsetko tu ma rovnaku chut ako u nas :o)) a som uplne nadsena. Dakujem
altyn
@ bludicka2 som veľmi rád že som urobil radosť niekomu kto je tak ďaleko od domova a tým som ho trošku priblížil. Aspoň takto. Tak nech Vám padne na úžitok!!! :-)))))))))))))))))
neplecha
sice paradne neskoro, ale...
bludicka, myslim, ze tuto dostaneme nieco podobne ako "jemna salama" ako parizer. A dosiahnut podobnu chut ako z domova sa da tym, ze sa vari/pripravuje z organic or bio products. Tie nemaju az tak vela cukru a podobnych chemikalii. Takze tak.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia