Ovocná torta s krémom z mascarpone, bielej čokolády a šlahačky

denisac - fotkadenisac, 9. augusta 2012
Ovocná torta s krémom z mascarpone, bielej čokolády a šlahačky
Foto: denisac

Hľadala som nejaký zaujímavý recept na dobrý koláčik a keď som zbadala tento neváhala som ani sekundu. Koláčik je príjemne osviežujúci s chrumkavým orieškovým Zobraziť celý popisHľadala som nejaký zaujímavý recept na dobrý koláčik a keď som zbadala tento neváhala som ani sekundu. Koláčik je príjemne osviežujúci s chrumkavým orieškovým korpusom a ten krém ... rozplýva sa na jazyku.

8
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
250 g
80 g
200 g
30 g
1 ks
Krém:
500 g
200 g
180 ml




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejeme na 180 °C. Do misky preosejeme múku, pridáme štipku soli, maslo a vypracujeme mrveničku. Pridáme orechy, vajce a všetko spojíme, tak aby nám vzniklo cesto, ktoré potom zabalíme do potravinovej fólie a dáme odležať do chladničky na približne 30 minút.

  2. 2

    Po 30 minútach cesto vyberieme a na jemne pomúčenej doske ho vyvaľkáme do kruhu o priemere formy akú sa chystáme použiť. Na cesto položíme kruh vystrihnutý z papiera na pečenie a naň nasypeme fazulu. Pečieme asi 15 minút, potom dáme papier s fazuľou preč a pečieme ešte asi 5 až 10 minút. Cesto necháme vychladnúť.

    Ovocná torta s krémom z mascarpone, bielej čokolády a šlahačky  - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si krém. Roztopíme bielu čokoládu, necháme ju vychladnúť a zmiešame s mascarpone a s ušlahanou šlahačkou. Ozdobíme čerstvým ovocím, dáme zachladiť a podávame. Dobrú chuť !

    Ovocná torta s krémom z mascarpone, bielej čokolády a šlahačky  - obrázok 3

Diskusia k receptu

cica2
výborne vyzerá a určite aj chutí :-)
marienka44
Odkiaľ pochádza recept ? Ja by som použila aj stužovač za studena Dr.Oetker do krému. Uklaám do KK a ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia