Foto: mariaklara
Tento recept mám už veľmi dávno od mojej známej - Zuzky . Robievam ju v tomto období, keď je obdobie višní, sliviek, marhúľ atď, Zobraziť celý popisTento recept mám už veľmi dávno od mojej známej - Zuzky . Robievam ju v tomto období, keď je obdobie višní, sliviek, marhúľ atď, ale môžete ju robiť aj v zime z hocijakého zaváraného ovocia.
porcia
príprava
na 150 - 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si :
-
2
Oddelíme žĺtka od bielkov alebo opačne. Bielka s cukrom vymiešame na veľmi, veľmi husto.
-
3
Do vymiešaných bielkov pomaličky zamiešame žĺtka.
-
4
Pridáme olej.
-
5
Múku premiešame s PDP, po lyžiciach sypeme do bielkovo- žĺtkovej peny a premiešame.
-
6
Plech jemne potrieme olejom, cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech. Na cesto poukladáme ovocie a dáme piecť do trúby.
-
7
Trúbu zapneme a zohrejeme na 180° C. Pečieme 10 min. na 180° C, potom ešte asi 15 - 20 min. na 150° C. No a bublanina je hotová.
-
8
Necháme vychladnúť, nakrájame, pocukrujeme a papáme. " DOBRÚ CHUŤ ! "
Diskusia k receptu