Orechový encián

Autor receptu: elizabetha

Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 1. Rozrežeme encián na polovičku a lyžičkou vyberieme vnútro syra.
  2. 2. Hmotu, ktorú sme "vydlabali" si dáme do misky a zmiešame ju spolu so syrom bambino (alebo ktorýmkoľvek iným syrom, ktorý nám chutí, prípadne aj šunkovou penou). Pridáme aj nasekané oriešky (tiež rôzneho druhu - môžu to byť aj pistácie).
  3. 3. Hotovú (vymiešanú) zmes naplníme znova do prázdnych polovičiek syru (medzi polovičky môžete dať aj plátok šunky). Znova zabalíme do obalu a vrátime do chladničky stuhnúť. Čas tuhnutie je rôzny - záleží od stupňa chladenia vo vašej chladničke :)
  4. Dobrú chuť ;)