Foto: natali711
Tak toto je najlepšia torta na svete, pretože som ju nepiekla ja ale moji traja chlapi! Teda manžel a synovia. Dostala som ju k Zobraziť celý popisTak toto je najlepšia torta na svete, pretože som ju nepiekla ja ale moji traja chlapi! Teda manžel a synovia. Dostala som ju k narodeninám a veru slávila úspech aj u takej výbornej kuchárky ako je moja mama. Takže receptík...
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme piškótové cesto: Oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh( len tak mimochodom, manžel šľahal ručne, že to vie lepšie ako mixér, a veru aj misu otočil hore dnom a sneh držal! ). Pridáme žĺtka (za stáleho šľahania ), postupne aj olej. Nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. A nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 150° asi 20min. - ako klasickú piškótu, treba ju postrážiť aby bola pekná.
- 2
Po upečení a vychladnutí, korpus vyberieme a prekrojíme. Spodnú časť potrieme džemom-chlapci použili domáci marhuľový, a priklopíme druhou časťou korpusu. Povrch druhej časti korpusu popolievame sirupom- my sme mali tiež domáci :-), malinový, (super voňavý, nevarený, musím nájsť mamin recept). Netreba to prehnať s tým polievaním
- 3
Tortové želé si pripravíme podľa návodu na obale a do horúceho primiešame umyté ovocie. V našom prípade deti nazbierali v záhrade ríbezle- biele, červené aj čierne. A túto zmes nanesieme na korpus. Najlepšie je si na korpus pripevniť očistený okraj. Keďže to u nás robil tatko, tak to robil bez neho. A až v tejto chvíli ma napadlo tortu sfotografovať.
- 4
A ostáva už len pripraviť si šľahačku so stužovačom (aby sa nám neroztiekla) , pekne ju ponatierať na ovocie a posypať čokoládovou ryžou. A šup s tortou do chladničky, aspoň na 1/2 hodinu. A takto vyzerá nakrájaná, chutila výborne, zjedla sa rýchlo, taká letná ovocná všehochuť. A hlavne, bola pečená s láskou :-) P.S. Trochu mám problém s odhadom času, pretože najprv si treba suroviny pripraviť, potom to chladne, potom sa to dokončuje, takže taká hodinka a štvť + chladenie. Akosi pri pečení sledujem hodiny len orientačne, či to stíham.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu