Obložená ryža MÉCHIKÁNO
	        Autor receptu: nonna
	         
	        
	        Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť ju čerstvú. Ale samozrejme sa dá tento recepis realizovať aj v zime použitím mrazenej. Teraz v letnom období aj celerovú vňať treba dať čerstvú, jednu menšiu byľku. A tak trošku toto papaníčko "navštevuje" Mexickú kuchyňu. Príjemné ochutnávanie! 
| 		  
				  	  
				  	1 porcia  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Fazuľku očistíme od fúzov, nakrájame na 1cm dlhé kúsky, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte raz prekrojíme. Syr pokrájame na malé kúsky.   
 - Na rozpálenom oleji krátko popražíme chilli, potom pridáme cesnak nakrájaný na plátky a nadrobno pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita.
 - Na cibuľu dáme fazuľku, chvíľku opražíme a zalejeme predhriatou vodou tak, aby bola fazuľka práve zaliata.
 - Pridáme zostávajúce koreniny, osolíme, pridáme kukuricu a dusíme 5 minút.
 - Potom pridáme rajčiny, dobre premiešame a dusíme 3 minúty.
 - Nakoniec vhodíme do hrnca syr a necháme na ohni asi 1 minútu.
 - Ryžu uvaríme v osolenej vode a dáme na ňu pripravenú zeleninovo-syrovú oblohu.