Foto: panimaria
Tento recept mám od kolegyne, ktorá ho získala od svojej starej mamy. Je bohatým zdrojom vitamínu C a výborne hodí nielen ako náplň do Zobraziť celý popisTento recept mám od kolegyne, ktorá ho získala od svojej starej mamy. Je bohatým zdrojom vitamínu C a výborne hodí nielen ako náplň do palaciniek, ale aj na maslový chlebík. Má trpkastú príchuť.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyté a očistené ríbezle zomelieme.
-
2
Rozmiešame s krištálovým cukrom a plníme do sklenených pohárov.
-
3
previažeme celofánom, alebo uzatvoríme viečkom. Nesterilizujeme.
i ked nie som @panimaria..pri šlo mi ľúto pri čítaní o tvojej skúsenosti s týmto receptom..ja robievam tento nevarený džem desaťročia..kilo čiernych ríbezlí pomeliem na mäsovom mlynčeku do misy z umelej hmoty..pridám kilo cukru a miešam plastovou-alebo drevenou vareškou-v špajzi stojí 24 hodín- v tej miske - a zčasunačas premiešam..začne to rôsolovatieť=hustnúť..na druhý deň dám do menších-do 2dcl-pohárikov...niekedy dám navrch džemu troška rumu..nie ždy..niekedy ich mám dolu v chladničke-ked je voľná..alebo v špajzi na polici..všetko už odskúšané...nekazí sa..pozri všetky poháriky-ak nie je pleseň-tak daj sterilizovať na krátky čas...ak je pleseň..nuž..nedá sa nič poradiť...
ale neviem na to prísť-prečo pleseň-ak si robila-ako ja...
myslím si,že len čierne ríbezle..
Tak to je veľká škoda, ja milujem čučoriedky :)
Neviem, co sa mohlo stat!