Nápoje

/ 47. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Tekvicový džús

    Ošúpanú, dobre umytú tekvicu bez semienok a citróny bez jadierok pokrájame na malé kúsky (najlepšie kocky), domäkka uvaríme v 2-3 l vody a necháme hodinu chladnúť.

  • Recept bez obrázku

    Mrkvovo-pomarančový džús

    V tlakovom hrnci varíme pol hodinu nakrájanú mrkvu, kôru z 2 pomarančov a jeden nakrájaný pomaranč v 1, 5 l vody s cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový sirup

    Očistené hrušky zbavíme jadierok, umyjeme ich, pokrájame na menšie kúsky, rozdrvíme a vylisujeme. Získanú šťavu necháme odstáť, aby sa kal usadil.

  • Recept bez obrázku

    Malinový sirup

    Očistené maliny prepláchneme vodou, dáme ich do nádoby a zasypeme cukrom. Premiešame, prikryjeme čistou utierkou a necháme 2 hodiny odležať.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľový sirup

    Umyté marhule rozpolíme, kôstky vyberieme a plody zomelieme v mäsovom mlynčeku. Získanú šťavu precedíme a odvážime. Na 1 l šťavy dáme 600–700 g kryštálového cukru.

  • Recept bez obrázku

    Ríbezľový sirup

    Ríbezle a listy spolu s vodou necháme pol hodiny variť. Potom ich vyžmýkame, pridáme 1 kg cukru a 2 PL kyseliny citrónovej, varíme ešte 10 minút a dáme do fliaš.

  • Recept bez obrázku

    Sedmokráskovo-karamelový sirup

    Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého...

  • Recept bez obrázku

    Púpavový sirup

    240 kvetov púpavy dáme do 1 l vody (môže byť aj trochu viac) a necháme prevariť.

  • Recept bez obrázku

    Žihľavový sirup

    Citrón najskôr umyjeme a nakrájame na kolieska, potom vodu a citrón prevaríme. Necháme vychladnúť a pridáme žihľavu.

  • Recept bez obrázku

    Jablkový sirup

    Zrelé jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, jadrovníky, stopky a okvetia odstránime a takto pripravené zomelieme na mäsovom mlynčeku alebo ich dreveným tĺčikom potlčieme v drevenom vedierku alebo v malom súdku.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový sirup

    Aby sme čo najviac zachovali aromatické a chuťové vlastnosti jahôd, prevrstvíme úplne zrelé plody a hmotu necháme v pokoji stáť na chladnejšom mieste 3–4 dni. Uvoľnenú šťavu precedíme.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist