Foto: henriet
celá rodina si ju obľúbila , možno si ju zamilujete aj vy
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Spravíme si piškótové cesto tak ako je každý zvyknutý , ja zvyknem robiť zo 4 vajec avšak korpus je treba prekrojiť a cesto je príliš nízke takže cesto robím na dva krát a potom mám 3 až 4 pláty korpusu .
- 2
Šľahačky si zohrejeme ale nie varíme, do nej dáme polámanú čokoládu a trošku premiešame nech sa čokoláda rozpustí , necháme vychladnúť. Potom ich vyšľaháme až nám vznikne tuhý krém .
- 3
Korpus natrieme džemom alebo lekvárom (najlepší je malinový alebo ríbezľový) a potom krémom. Postup opakujeme , na vrch torty natrieme len krém , ktorým natrieme aj boky torty . Nemusíte sa báť ,že sa vám torta rozpustí , krém perfektne drží . Prikladám aj fotky , kedy som tortu robila iným členom rodiny . titulná je pre starkú č.2 obdĺžniková varianta
- 4
č.3 sesternici k 17 narodeninám
- 5
č.4 moja narodeninová torta
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(ja som robila parížsku šlahačku z bielej čokolády ale dala som na 600ml iba 100g tak som dala aj stužovač)