Najlepšia čokoládová torta

henriet - fotkahenriet, 7. apríla 2013
Najlepšia čokoládová torta
Foto: henriet

celá rodina si ju obľúbila , možno si ju zamilujete aj vy

1
porcia
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Plnka:
2 ks
200 g
 (alebo malinový)




Postup

  1. 1

    Spravíme si piškótové cesto tak ako je každý zvyknutý , ja zvyknem robiť zo 4 vajec avšak korpus je treba prekrojiť a cesto je príliš nízke takže cesto robím na dva krát a potom mám 3 až 4 pláty korpusu .

  2. 2

    Šľahačky si zohrejeme ale nie varíme, do nej dáme polámanú čokoládu a trošku premiešame nech sa čokoláda rozpustí , necháme vychladnúť. Potom ich vyšľaháme až nám vznikne tuhý krém .

  3. 3

    Korpus natrieme džemom alebo lekvárom (najlepší je malinový alebo ríbezľový) a potom krémom. Postup opakujeme , na vrch torty natrieme len krém , ktorým natrieme aj boky torty . Nemusíte sa báť ,že sa vám torta rozpustí , krém perfektne drží . Prikladám aj fotky , kedy som tortu robila iným členom rodiny . titulná je pre starkú č.2 obdĺžniková varianta

    Najlepšia čokoládová torta - obrázok 3
  4. 4

    č.3 sesternici k 17 narodeninám

    Najlepšia čokoládová torta - obrázok 4
  5. 5

    č.4 moja narodeninová torta

    Najlepšia čokoládová torta - obrázok 5

Diskusia k receptu

elka56
pekné tortičky,dobré sú určite,lebo aj tá moja vedľa je čokoládová...
henriet
ja nemám rada tie maslové plnky , takže toto je skvelá alternatíva :) ale tak 100 ľudí 100 chutí
janara
krásna tortička, a určite aj veľmi chutnámm, super plnka
jamarlen
samé dobré suroviny, bez stužovačov, a iných gebuzín.. aj postup na parížsky krém je trochu iný . pekné, škoda že nie je na reze, lebo ja mám krémy rád aj bez cesta a vždy sa bojím, či ho nebude málo:)))
gacy
tééda mňam :) hlavne parížska šlahačka musela byť poriadne čokoládová mňamky mňam :) máš ich všetky moc krásne :)
(ja som robila parížsku šlahačku z bielej čokolády ale dala som na 600ml iba 100g tak som dala aj stužovač)
slavnicanka
Tá slnečnica na torte-je marcipánová?Já robievam tiež s parížskym krémom,a veľmi chutí.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia