Najlepšia čokoládová torta

Autor receptu: henriet

celá rodina si ju obľúbila , možno si ju zamilujete aj vy

1
porcia
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Spravíme si piškótové cesto tak ako je každý zvyknutý , ja zvyknem robiť zo 4 vajec avšak korpus je treba prekrojiť a cesto je príliš nízke takže cesto robím na dva krát a potom mám 3 až 4 pláty korpusu .
  2. Šľahačky si zohrejeme ale nie varíme, do nej dáme polámanú čokoládu a trošku premiešame nech sa čokoláda rozpustí , necháme vychladnúť. Potom ich vyšľaháme až nám vznikne tuhý krém .
  3. Korpus natrieme džemom alebo lekvárom (najlepší je malinový alebo ríbezľový) a potom krémom. Postup opakujeme , na vrch torty natrieme len krém , ktorým natrieme aj boky torty . Nemusíte sa báť ,že sa vám torta rozpustí , krém perfektne drží . Prikladám aj fotky , kedy som tortu robila iným členom rodiny . titulná je pre starkú č.2 obdĺžniková varianta
  4. č.3 sesternici k 17 narodeninám
  5. č.4 moja narodeninová torta