/ 391. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Jahodový piškótový koláč

    Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.

  • Recept bez obrázku

    Kokosový koláč s jahodami

    50 g kokosu opražíme a necháme vychladnúť. Tuk a 175 g cukru vymiešame do peny, do ktorej zašľaháme vajcia a potom pridáme múku s práškom do pečiva, kokos, mlieko a rumovú arómu.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový koláč s vanilkovým krémom

    Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme cukor a múku. Vložíme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový koláč

    V preosiatej múke rozrobíme maslo, pridáme smotanu, cukor, citrónovú kôru a štipku soli. Cesto vymiesime a necháme 2 hodiny odpočinúť.

  • Recept bez obrázku

    Jahodová bábovka

    Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a tukom na penu. Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva.

  • Recept bez obrázku

    Jahodový múčnik

    Najprv oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu z bielkov, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame zvyšný sneh....

  • Recept bez obrázku

    Jahodovo–tvarohová roláda

    Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.

  • Marinované jahody s octom balzamiko

    Marinované jahody s octom balzamiko

    Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

  • Moravské koláče

    Moravské koláče

    Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Pridáme kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

  • Orechový závin

    Orechový závin

    Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

  • Recept bez obrázku

    Punčové rezy

    Piškótové cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridávame vodu a kypriaci prášok s múkou a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh

  • Recept bez obrázku

    Orechovník

    Žĺtky s cukrom a trochou vody vymiešame do peny. Postupne pridávame vyšľahané bielky a orechy premiešané s múkou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený, pomúčený plech a upečieme.

  • Recept bez obrázku

    Čerešňová bublanina

    Práškový a vanilkový cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami. Pridáme prášok do pečiva, múku a zamiešame. Prilejeme mlieko, olej a zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Kokosový chlebíček

    Do porcelánovej misy dáme bielky, pridáme kryštálový cukor a šľaháme 10 minút, kým je sneh celkom tuhý.

  • Recept bez obrázku

    Bublaninový koláč

    V sklenenej alebo porcelánovej nádobe vymiešame 4 žĺtky s cukrom do peny

  • Recept bez obrázku

    Jablkový koláč

    Cukor, tuk a žĺtky vymiešame. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, postrúhané jablká a hrozienka. Nakoniec primiešame sneh z bielkov.

  • Makový závin

    Makový závin

    Do časti vlažného mlieka pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, žĺtok, roztopený tuk, kvások a soľ.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohová bábovka

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Piškótová bábovka

    Žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme v mixéri. Postupne prilievame olej. Pomaly striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.

  • Recept bez obrázku

    Lacný nepečený krémeš

    Vo vode rozmiešame Zlatý klas, vanilkový cukor, cukor a šumienku. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist