Melon Chewing Gum

gabris - bez fotkygabris, 4. júna 2013
Melon Chewing Gum
Foto: gabris

Tento osviežujúci nápoj vznikol keď som sa pripravoval na 9. ročník St. Nicolaus cup-Danobius Gastro v BA.Podarilo sa mi s ním získať prvé miesto Zobraziť celý popisTento osviežujúci nápoj vznikol keď som sa pripravoval na 9. ročník St. Nicolaus cup-Danobius Gastro v BA.Podarilo sa mi s ním získať prvé miesto a dodnes si ho s radosťou pripravujem v horúcich letných dňoch. :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

0,4 cl
0,2 cl
0,2 cl
0,1 cl
1 dcl
1 ks (na ozdobu)
doliať




Postup

  1. 1

    Najprv si vychladíme pohár aj šejker s ľadom.Je to dôležité v podstate len preto aby nám nápoj ostal čím dlhšie osviežujúci.Môžete si pripraviť aj ´´špeciálny´´ ľad, do ktorého pridáte likér alebo kto má rád sladšie tak sirup.Môžte si do ľadu pridať aj nejaké ovocie alebo mätu.

  2. 2

    Ďalej naplníme šejker s ľadom ( max. do 1/3) a pridáme všetky ingrediencie.Dôležité je aby sme mali všetky ingrediencie vopred dobre vychladené.Mixujeme cca 7 sekúnd.Pohár naplníme do 1/2 ľadom ( mal by sa použiť highball pohár, ale na tom naozaj nezáleži :D ) a vylejeme nápoj do pohára. !!!Ak chcete nahradiť vodku Nicolaus nejakou inou vodkou tak odporúčam Absolut,Skyy alebo Finlandiou.Nezabúdajte ak tam dáte vodku ´´lacnejšieho´´ druhu tak nápoj dostane úplne inú chuť.Komu by sa zdal nápoj príliš sladký( o čom pochybujem :D ) môže si melónový likér nahradiť limetkovým!!!!

  3. 3

    Ozdobu si pripravíme vopred, aby sme mohli nápoj hneď podávať.Z jablka si zoberieme 1/3 a z oboch strán zarežeme tak, aby sme vedeli zrezaný kus vysunúť nahor a tak pokračujeme stále menšími rezmi (viď.obrázok).Z melóna si odrežeme kus a časť z neho vyrežeme.Z vrchu melóna trošku zarežeme aby nám jablko lepšie držalo na melóne.Nakoniec napichneme na špajdlu melón, jablko a coctailovú čerešňu.Podávame s dvomi slamkami.

Diskusia k receptu

lucina2222
perfektnééé.. normaaalne cítim to osvieženie, a ešte to len čítam.... vyskúšam namiešať na nejakej letnej párty.... gratulujem.. :) ozajstné prvé miesto.. moja poklona.. :))
gabris
Ďakujem :) A garantujem, že vám bude chutiť :)
frezia68
Miešané nápoje sú veľmi chutné a zradné,lebo zachutia :-) Len tie prílohy-džús,likér a sirup dostanem kúpiť? Lebo okrem dobrej vodky asi problém?Šejker a ľad by som mala,hoci už dlho nevyužitý :-) a gratulujem k úspechu !
denyany
blahoželám k víťazstvu! musí to byť fantastické, ale ani sa mi teraz také niečo nežiada v tomto počasí. ale hádam ešte bude príležitosť oprášiť šejker. :-D
gabris
Ďakujem ! A ja som konkrétne použil džús od Relax-kaktus aloe vera, dostať ho aj v obyčajných potravinách( v Bille určite :) ).Sirup som použil od Monin, ten dostať určite v Metre aj v menších fľaškách(veľké sú dosť drahé),ale kľudne môžete použiť curacao blue sirup od ľubovoľného výrobcu( chuť sa veľmi neodlišuje).Alebo môžte skúsiť použiť iný sirup z tropického ovocia,najlepšie z pomaranču (curacao je tiež vyrábané z pomarančovej kôry).Treba skúšať!Veľa štastia :)
gabris
A ešte som zabudol na melónový likér.Ten sa asi zháňa najťaššie.V Metre ho majú určite, ale ak by sa Vám ho nepodarilo kúpiť tak skúste nahradiť limetkovým likérom.Ten dostať napr. aj v Bille a ak už máte hotový nápoj v pohári, dolejte namiesto Sprite-u nejakým energetickým nápojom.Limetka s energ.náp. dodá podobnú melónovú chuť. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia