Melon Chewing Gum

Autor receptu: gabris

Tento osviežujúci nápoj vznikol keď som sa pripravoval na 9. ročník St. Nicolaus cup-Danobius Gastro v BA.Podarilo sa mi s ním získať prvé miesto a dodnes si ho s radosťou pripravujem v horúcich letných dňoch. :)

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Najprv si vychladíme pohár aj šejker s ľadom.Je to dôležité v podstate len preto aby nám nápoj ostal čím dlhšie osviežujúci.Môžete si pripraviť aj ´´špeciálny´´ ľad, do ktorého pridáte likér alebo kto má rád sladšie tak sirup.Môžte si do ľadu pridať aj nejaké ovocie alebo mätu.
  2. Ďalej naplníme šejker s ľadom ( max. do 1/3) a pridáme všetky ingrediencie.Dôležité je aby sme mali všetky ingrediencie vopred dobre vychladené.Mixujeme cca 7 sekúnd.Pohár naplníme do 1/2 ľadom ( mal by sa použiť highball pohár, ale na tom naozaj nezáleži :D ) a vylejeme nápoj do pohára. !!!Ak chcete nahradiť vodku Nicolaus nejakou inou vodkou tak odporúčam Absolut,Skyy alebo Finlandiou.Nezabúdajte ak tam dáte vodku ´´lacnejšieho´´ druhu tak nápoj dostane úplne inú chuť.Komu by sa zdal nápoj príliš sladký( o čom pochybujem :D ) môže si melónový likér nahradiť limetkovým!!!!
  3. Ozdobu si pripravíme vopred, aby sme mohli nápoj hneď podávať.Z jablka si zoberieme 1/3 a z oboch strán zarežeme tak, aby sme vedeli zrezaný kus vysunúť nahor a tak pokračujeme stále menšími rezmi (viď.obrázok).Z melóna si odrežeme kus a časť z neho vyrežeme.Z vrchu melóna trošku zarežeme aby nám jablko lepšie držalo na melóne.Nakoniec napichneme na špajdlu melón, jablko a coctailovú čerešňu.Podávame s dvomi slamkami.