Tieto sucháriky patria medzi naše obľúbené vianočné recepty. Vždy zmiznú zo stola ako prvé - su krásne chrumkavé a isto očaria aj Vás :)
príprava
tepelná úprava
Foto: petulda
Postup
-
1
Do misy si dáme cukor a vajcia, poriadne vyšľaháme.
-
2
Do druhej misy si odvážime múku a po malých dávkach ju zamiešavame k vajciam a cukru.
-
3
Nakoniec si pripravíme mandle. Taktiež ich zamiešame do masy.
-
4
Cesto nalejeme do vymastenej formy. Ja používam formu na srnčí chrbát, ale použiť sa dá aj iná. Niekedy cesto rozdelím na 2 časti a vylejem ho do 2 foriem - sucháriky sú tak síce menšie, ale je ich viac ;)
-
5
Pečieme na 150 stupňoch cca 50 minút. Upečený chlebík ihneď vyklopíme na vlhkú utierku (celú ju namočíme a poriadne vyžmýkame).
-
6
Chlebík zabalíme do utierky a necháme ho tak vychladnúť.
-
7
Po vychladnutí ho nakrájame na tenučké pásiky a tie rozložíme na plech.
-
8
Plátky vložíme do rúry vyhriatej na najvyššiu teplotu na cca 5 minút, POZOR nech sa nespália!!! Necháme vychladnúť a uložíme do plechovej dózy, kde ich môžeme skladovať aj niekoľko týždňov. Dobrú chuť! :)
Diskusia k receptu