Mandľové sucháriky fotorecept

petulda - fotkapetulda, 3. februára 2014

Tieto sucháriky patria medzi naše obľúbené vianočné recepty. Vždy zmiznú zo stola ako prvé - su krásne chrumkavé a isto očaria aj Vás :)

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava
Mandľové sucháriky (fotorecept)
Foto: petulda

Suroviny

200 g
2 ks
150 g
150 g
 na vymastenie




Postup

  1. 1

    Do misy si dáme cukor a vajcia, poriadne vyšľaháme.

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej misy si odvážime múku a po malých dávkach ju zamiešavame k vajciam a cukru.

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec si pripravíme mandle. Taktiež ich zamiešame do masy.

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nalejeme do vymastenej formy. Ja používam formu na srnčí chrbát, ale použiť sa dá aj iná. Niekedy cesto rozdelím na 2 časti a vylejem ho do 2 foriem - sucháriky sú tak síce menšie, ale je ich viac ;)

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 150 stupňoch cca 50 minút. Upečený chlebík ihneď vyklopíme na vlhkú utierku (celú ju namočíme a poriadne vyžmýkame).

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Chlebík zabalíme do utierky a necháme ho tak vychladnúť.

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vychladnutí ho nakrájame na tenučké pásiky a tie rozložíme na plech.

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Plátky vložíme do rúry vyhriatej na najvyššiu teplotu na cca 5 minút, POZOR nech sa nespália!!! Necháme vychladnúť a uložíme do plechovej dózy, kde ich môžeme skladovať aj niekoľko týždňov. Dobrú chuť! :)

    Mandľové sucháriky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sonulienka
Si šikulka, tiež ich robievam aj ich tu mám na Vareche. Ale ja ich krájam na tenšie a nechávam ich len zasušiť nie sú také tmavé.
luss44
kamoška ich robieva, ale len z bielkov, sú perfektné chrumkavé s mandľami, Tvoje sú tiež pekné, ukladám si rcp
rulik
boli tu podobné, len tie sa zatepla pokrájali a dali ešte dosušiť, ale tieto vyskúšam, majú peknú textúru
rulik
ešte sa opýtam, nie je tých 50 min veľa? veď je to skoro ako piškot a tomu stačí 30 min




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia