Malinový džem

Autor receptu: skatulka

Malinový džem, v ktorom som chcela ponechať chuť malín a tým, že sa varil krátko, dúfam, že aj vitamínov. Sú v ňom celé kúsky ovocia aj so zrniečkami.

20 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

  • 3 kg maliny

  • Super želírovací cukor 3:1 (Dr. Oetker)

Postup

  1. Maliny zmiešame so Super želírovacím cukrom 3:1. Ja som použila Dr. Oetker a bola som veľmi spokojná.
  2. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 5-10 minút. Môžeme odobrať penu a horúce plníme do pohárov. Poháre uzavrieme a otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.
  3. A takto som sa pohrala s balením. Teším sa ako poteším svojich blízkych a verím, že aj vás s fotkami.