Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 18. januára 2017

Čo tak dať si niečo na chleba.

10 minút
príprava
240 minút
na 130 a 160 °C

Suroviny

1200 g
1000 g
1 hrsť
1 hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surovú slaninu pokrájam na 2,5 až 3 cm kúsky. Dám do hlbokého pekáča, zakryjem druhou polovicou a šup do rúry. Trvá to dlhšie tak nemusím pri tom stať, len občas pomiešam. Dám teplotu 130 °C. Keď po čase pusti slanina dosť masti, tak dám na 160 °C. Pripomínam, treba si prispôsobiť vlastnej rúre. Cele to robím až do vytvorenia červených oškvarkov.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas topenia masti si očistím pečienku a nechám ju v sitku odkvápať. Bazalku asi za dobrú hrsť posekám na drobno aj s cesnakom. Bazalka a cesnak nám s pečienkou veľmi dobré ochutí masť.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak sú už oškvarky hotové tak ich sitkom vyberiem z masti. Teraz dám do masti cesnak a bazalku a znova do rúry na 5 minút nech to prejde škvarením.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oškvarky som dal zvlášť budu na iné jedlo.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytiahnem po 5 minútach masť z rúry a do masti ponorím pečienky, tak aby boli utopené v nej. Znovu to dám do horúcej rúry na 160 °C už otvorené na 25 - 30 minút.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po tejto dobé je dobré jeden kúsok vytiahnuť a skúsiť. Ak je to hotové vytiahnem z rúry.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A dávam to do menších misiek, alebo pohárov, tak aby pečienky boli ponorené v masti. Odnesiem to do chladu a nechám stuhnúť. Stuhnutá masť sa už len potom aj s pečienkou natiera na chlieb, alebo pečivo. Táto masť s pečienkou je veľmi dobré ochutená. Solíme až na chlebe. Dajú sa na to použiť aj iné pečienky. Želám Vám dobrú chuť.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu je množstvo čo mi z toho vyšlo a plus za misku oškvarkov.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
bože môj..tá vôňa..tá chuť..!!králičie...
chlebík kúpim..pošli "poter"..vďačná budem..mi ver..
aj môj muž bude s tebou kamarát..
vynechaj bazalku..tú nemá rád..
:-)
@Patroveckypitrs (18.1.2017 22:49)
Tak ju, pro muže a silné ženy. Já bych už po testovacím vzorečku odpadla. Ne že by mi nechutnalo, ale mám organizmus zpitomělý dietami. Takové dobroty mohu jen virtuálně obdivovat. Krásná práce, o tom žádná!!
Už som recept prešla trikrát, ani obrázkom sa nedá odolať a čo potom mať to pred sebou! Úplne úžasné, "pohádka mládí", pripomína mi to študentské časy v Nitre, keď boli peniaze chodili sme na králičiu pečeň do reštaurácia v Priore. Nebola ako tvoja, ale nikdy nikde inde som králičiu pečeň nejedla.
@Patroveckypitrs (18.1.2017 23:01)

ako kukám-chlapče-šak si z blízka...po takomto rúčom kuchtíkovi sa mi doma stíska...ak dáš chlebík plus poter zajačí-muž donesie domácu-vo dvojici lepšie chutí-nech s ňou sám na stole nestraší..
-15..slnko jasá-zasa bude žitia krása..
dobrý všetkým biely deň...
Jé, to je krása, hned bych si dala...chci se zeptat, jak dlouho vydrží? Musí se sníst co nejdřív? i když to by problém nebyl :))
Ďakujem za komentáre. @Hanis pokiaľ je pečienka dobré ponorená v masti (ta ju konzervuje), tak vydrží ako masť. Mal som to najdlhšie mesiac, vždy sme to zjedli. Pokiaľ by to bolo treba dlhšie asi by som to dal do pary , aby chytilo viečko na pohári.

Pridaj komentár k receptu: