Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 18. januára 2017

Čo tak dať si niečo na chleba.

10 minút
príprava
240 minút
na 130 a 160 °C

Suroviny

1200 g
1000 g
1 hrsť
1 hlavička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surovú slaninu pokrájam na 2,5 až 3 cm kúsky. Dám do hlbokého pekáča, zakryjem druhou polovicou a šup do rúry. Trvá to dlhšie tak nemusím pri tom stať, len občas pomiešam. Dám teplotu 130 °C. Keď po čase pusti slanina dosť masti, tak dám na 160 °C. Pripomínam, treba si prispôsobiť vlastnej rúre. Cele to robím až do vytvorenia červených oškvarkov.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas topenia masti si očistím pečienku a nechám ju v sitku odkvápať. Bazalku asi za dobrú hrsť posekám na drobno aj s cesnakom. Bazalka a cesnak nám s pečienkou veľmi dobré ochutí masť.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak sú už oškvarky hotové tak ich sitkom vyberiem z masti. Teraz dám do masti cesnak a bazalku a znova do rúry na 5 minút nech to prejde škvarením.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oškvarky som dal zvlášť budu na iné jedlo.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytiahnem po 5 minútach masť z rúry a do masti ponorím pečienky, tak aby boli utopené v nej. Znovu to dám do horúcej rúry na 160 °C už otvorené na 25 - 30 minút.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po tejto dobé je dobré jeden kúsok vytiahnuť a skúsiť. Ak je to hotové vytiahnem z rúry.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A dávam to do menších misiek, alebo pohárov, tak aby pečienky boli ponorené v masti. Odnesiem to do chladu a nechám stuhnúť. Stuhnutá masť sa už len potom aj s pečienkou natiera na chlieb, alebo pečivo. Táto masť s pečienkou je veľmi dobré ochutená. Solíme až na chlebe. Dajú sa na to použiť aj iné pečienky. Želám Vám dobrú chuť.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu je množstvo čo mi z toho vyšlo a plus za misku oškvarkov.

    Králičia pečienka v ochutenej bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Radost (18.1.2017 21:25)

Ďakujem- veršovanka sa mi veru páči .....
dobré pošlem manželovi k sváči ....
ak nechce bazalku, dám petrželku kvôli vôni....
nech dôjde, chlieb, nátierka, uhorka a retiazková medecina už na stole tróni.
1x evanaaa