Foto: ancicka
Z pšenično ražnej muky som ešte drobné pečivo nerobila,tak som chcela skúsiť,podarilo sa.Sú fajné s čokoládou.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
400 g (Palmarin) |
|
1/2 kg |
|
1/2 kg |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
125 ml |
|
1 čl |
|
1/2 kg |
|
2 PL (nemusí byť) |
|
na zlepovanie |
|
|
Postup
-
1
Všetké suroviny zniesim spolu,
-
2
a na pomúčenej doske dobré vypracujem.Rozdelím na poly a do jednej polovice pridám kakao. Kakao nemúsi byť,my máme radi kakaovo-čokoladavé.
-
3
Cestá nechám aspoň na hodinku v chlade.
-
4
Potom ich rozvaľkam a zrolujem,alebo môže aj poskladať a
-
5
vyvaľkať znova na 1/2 cm a vykrajovať rôzné tvary.Uložiť na pomastený plech a upiecť.
-
6
Upečené necháme vychladiť a pozlepujeme lekvárom.Dobré je ked je hustejší.
-
7
Pozlepované obkĺejem čokojádou.
-
8
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu