Keksíky z pšenično-ražnej múky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 15. decembra 2013
Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept)
Foto: ancicka

Z pšenično ražnej muky som ešte drobné pečivo nerobila,tak som chcela skúsiť,podarilo sa.Sú fajné s čokoládou.

20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g (Palmarin)
1/2 kg
1/2 kg
3 ks
2 ks
125 ml
1 čl
1/2 kg
2 PL (nemusí byť)
 na zlepovanie




Postup

  1. 1

    Všetké suroviny zniesim spolu,

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a na pomúčenej doske dobré vypracujem.Rozdelím na poly a do jednej polovice pridám kakao. Kakao nemúsi byť,my máme radi kakaovo-čokoladavé.

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cestá nechám aspoň na hodinku v chlade.

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich rozvaľkam a zrolujem,alebo môže aj poskladať a

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vyvaľkať znova na 1/2 cm a vykrajovať rôzné tvary.Uložiť na pomastený plech a upiecť.

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečené necháme vychladiť a pozlepujeme lekvárom.Dobré je ked je hustejší.

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pozlepované obkĺejem čokojádou.

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

    Keksíky z pšenično-ražnej múky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia