Karamelovo-tvarohová torta

anajs - bez fotkyanajs, 12. júna 2013
Karamelovo-tvarohová torta
Foto: anajs

Recept na túto tortu mám z relácie Bez servítky, robila ju Mária Čírová

Suroviny

1 balenie
250 g
250 g
2 ks
60 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie. Keksy podrvíme, pridáme lyžicu mascarpone a urobíme hmotu, ktorú dáme na spodok formy. Ak hmota nebude držať spolu, môžme poliať med.

  2. 2

    Vyšľaháme šľahačku, tvaroh zmiešame s mascarpone, opatrne premiešame spolu a dáme na keksy. Odložíme na 30 min. do chaldničky.

  3. 3

    Cukor roztopíme na panvici a opatrne prilievame šľahačkovú smotanu (nie celú, hmota nesmie byť veľmi riadka). Karamel vylejeme na tortu a opäť dáme do chladu na 24 hod.

Diskusia k receptu

ancicka
Iste vám chutila,ved kde ide mascarpone,tak to musí byť dobré.
dogagador
ta karamelova slahacka sa uz neslaha?
inak mascarpone je zbytocne drahe, cele sa to da urobit len z tvarohu, alebo z Philadelpia syru, vysledok je na nerozoznanie!
daniela142
ˇAno, aj ja nahrádzam mascarpone tvarohom. No bohužiaľ tvaroh a mascarpone sú na rozoznanie.
evanaaa
....a Philadelphia syr je drahší ako Mascarpone.....V Lídli kupujem Mascarpone za 1.49 tuším, ale ten druhý je omnoho drahší a je aj menšie balenie. Čo sa týka tvarohu, najviac sa mu podobá ten lídlovský vo vedierku, polkilový, je jemný a dobrý na krémy.
anajs
Ano, chutila vsetkym:-)
karamelova slahacka sa uz neslaha
vierutt
Súhlasím s @daniela142 , tvaroh a mascarpone sú naozaj na rozoznanie.
@anajs , táto kombinácia sa mi páči, musí chutiť skvele s tou kramelovou šľahačkou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia