Karamelové burizóny

58vlasta - bez fotky58vlasta, 7. decembra 2009

Tento recept pridávam ,,reisenke", dúfam ,že jej pomôže. Aj iným...:-)

Suroviny

300 g
1
125 g
200 g




Postup

  1. 1

    Cukor na miernom ohni upálime na karamel. Doň pridáme salko/sladené/,maslo a miešame až sa táto zmes spojí. Do mierne vychladenej masy pridáme 2 balíčky burizónov. Tvarujeme guľky alebo dáme zmes do potravinovej fólie a prevaľkáme na hrúbku asi 1 - 1,5cm a pokrájame na štvorčeky.

Diskusia k receptu

ejanka
Tento recept robím už roky, no dávam tri sáčky burizónov, nie je to také presladené. Hmotu potom formujem do tvaru salámy a keď vychladne, podľa potreby krájam na kolieska. Salámu tvarujem buď v alobale, alebo aj v mikroténe. A ruky zostanú úplne čisté.
zemo
Vlastík58, nech ti hrá pod stromčekom tvoja výhra napríklad: Purpura na plotne! A iné neviem.
Keby sme si nepísali - Nádherné Sviatky plné dobrých duší okolo Teba!
nyja
vlasti58, gratulujem k výhre a želám krásne Vianoce :))
Recept som si dala do svojej kuch.knihy, už som také guľky ochutnala, takže viem, že to je dobrota. Díky zaň :))
ludka1
Ahojte. Pridávam sa ku gratulantom no mám otázku. Robila som tento recept som robila asi tri krát no stále mám problém zmiešať salko s karamelom. Zostávajú mi tam kúsky nerozpusteného karamelu a nakoniec asi po dvoch dňoch mi koláče scukornatejú. Prosím o radu kde robím chybu?
mirka1983
robim tiez ale z tmaveho cukru je to troska zdravsie ale na vianoce ci ine sviatky to je jehno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia