Kakao od babičky

matulienkaa - bez fotkymatulienkaa, 13. februára 2014

Neviem či sa môže považovať za recept skôr ako inšpirácia. Granko neznášam a pri tomto kakau mám krásne spomienky na babičku :)

Suroviny

2 lyžičky
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Do pohára dáme kakao a cukor. Zalejeme troškou vriaceho mlieka a urobíme ako keby "kašičku". Dolejeme vriacim mliekom do plného pohára a máme najlepšie kakao hotové :)

Diskusia k receptu

violetacamorova
Aj ja mám radšej toto kakavko ako kakao z granka :) Na babičkine recepty mám len tie najkrajšie spomienky na celý život. Ja teraz keď už tu neni snažím sa pripomenúť jej recepty a zachovať, lebo vždy krásne hrejú nielen pri brušku ale hlavne pri srdci.
mirop
sice pekne, no myslim, ze toto tu nepatri, ide o obycajnu pripravu kakaa. Nemate decka nejaku webstranku, kde si mozete vymienat taketo receptiky a pridavat komentiky?
matulienkaa
@violetacamorova na babičku vždy najkrajšie spomienky :) ja ešte mám aj jednu aj druhú a snažím sa od nich odkukať čo najviac receptov :) babka vždy rada poradí a naučí :)
@sirup neznášam granko :D iba takéto kakao
@mirop viem že to nieje recept ani nehovorím že to je niečo zložité a nikto o tom nevie chcela som sa len podeliť o prípravu kakao keby náhodou niekto takto nepripravoval a chcel by vyskúšať :)
sovka62
@mirop , ale nie je kakao ako kakao. Moje deti, keď boli malé, neznášali, keď sa im kakaový prášok usadil na dne hrnčeka. Radšej pol hrnčeka nevypili, aby to ani nevideli.Takže u nás sa kakao robilo tak, že asi tretinu potrebného mlieka som dala variť s cukrom, kakaom, troškou vanilkového pudingu a po prevarení doliala studeným mliekom. Tá troška pudingu zabezpečila, že kakaový prášok bol rovnomerne vo všetkom mlieku, žiadna usadenina. Takže vidíš, tento "recept" je iný ako ten, ktorý je pridaný.
bronislava
Vždy robím len takéto kakao, ale najprv ho rozmiešam v studenom mlieku s cukrom , vtedy sa neurobia hrčky a až potom ho zamiešam do horúceho mlieka.
pupavciatko
mirop, neviem, prečo si zaujal taký negatívny postoj k receptu na prípravu kakavka...aj jednoduchý recept je recept...niekto možno nevie, ako treba pripraviť kakavko z prášku, ak si stále robí Granko...a niekomu predsa prihorí aj čaj....Matulienkaa, mám rada kakavko z prášku, ale tiež by som ho radšej rozmiešala vo vlažnom mliečku, aby nezostali hrčky, a až potom priliať mliečko horúce...mňam, hneď si idem spraviť za pohár ...
jozka2
bronislava, kakao sa nerozpusti v studenom mlieku,mlieko musi byt teple nie horuce potom sa pekne rozpusti,neviem mozna som nesikovna ale robim skoro denne kakao a skutocne kakao/nie napodobenina/sa vzduje na vrchu v studenom mlieku.
matulienkaa
@bronislava a @pupavciatko teraz asi nerozumiem alebo ako ale ja ho predsa rozmiešam v horúcom mlieku a až potom do plna zalejem tak ako hore píšem postup sa mi ešte hrčky neurobili no raz som zaliala studeným rozmiešala a doliala mliekom zohriala a hrčky mi zostali :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia