Jablkový liaty koláč fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 19. januára 2015
Jablkový liaty koláč (fotorecept)
Foto: gordonko
45 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

1 - 1,5 kg
500 g
4 ks
250 g
1 bal
1 bal
1 bal
3 dcl
250 g
125 g (Palmarin)




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiešame žltky s cukrom a primiešame zmäknutý Palmarin či Heru

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom striedavo pridávame polohrubú múky s PDP a vlažné mlieko

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vymiešame polohuté cesto do ktorého jemne vmiešame sneh z bielkou

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    polovicu vylejeme na múkou vysypaný plech a druhú polovicu - môže byť menšia si odložíme

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na cesto rozložíme postrúhané jablka , posypeme škoricovým aj vanilkovým cukrom

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    navrstvíme tvaroh zmiešaný s cukrom - môžeme nechať kopky alebo ho rozotreme

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    navrch pridáme zbytok cesta a rozotrieme , pečeme pri 160°C cca 35 - 40 minut

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    DOBRÚ CHUŤ

    Jablkový liaty koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radost
@gordonko
..kam ide tuk..??do cesta..či do tvarohu..?doplň,prosím..
chýbaš mi tu..nemám s kým básniť..:-)
aankaa
fííha,tak táto maškrta sa mi páči..:-)...ale chcem sa spýtať,či to množstvo cukru ide len do tvarohu?.....do cesta nejde žiadny cukor?
gordonko
@aankaa cukor som podelil ,,priměřeňe,, viac do cesta a trochu do tvarohu no a na jablka šli škoricový z vanilínovim ( ked nemusim nedávam veľa cukru ) ináč tento koláč výborne chútí s šťavou od jablk
gordonko
@alalea .... no ja tomu hovorím ,,federální,, niečo ma naučili v čechách , zbytok na slovensku
jozka2
Az teraz som zistila,ze nam z Cesko-Slovenskej federativnej predsa ostal jeden exemplar-nas Gordonko.kolacik moze byt fajn ako vsetky jablkove,nimi sa nic neda pokazit.
jozka2
este sa chcem spytat,pri 160 st.C za tych 40 min.sa kolacik prepecie?Je pomerne hruba vrstva a cas je kratky,resp.teplota je nizka,nemam totiz dobre skusenosti.Kolacik je dost hruby a viem,ze som raz takto piekla a sa mi neprepiekol.Pokazila som cely kolac.Lepsie povedane vyhodila cely prostriedok,preto ma to zaujima.
peto55
Paráda! Jednoducé, rýchle, lacné a určite aj chutné.
Už je KK.
motyka
kombinácia ovocia a tvarohu je báječná . Toto musí byť suprový koláčik.
Aj bude pre všetkých mojich gurmánov. Upečiem cez víkend.
gordonko
@jozka2 ....veru stačilo mu to , keď to tak zoberieš tak dole máš cesto ani nie 2 - 3 cm a hore 0,5 - 1 cm a medzi tým sú jablka a tvaroh ..... pochopitelne po 40 minutách som ho popichal špaidlou či neostane nanej niečo z cesta ... bola čistá a suchá
peto55
Upečené, ochutnané, veľmi chutné. Myslím, že to cesto znesie
viac jablk a tvarohu, teda pre mňa. Recept prekladám do rubriky
"oblúbené".
gordonko
@peto55 jasne že je velmo chutný , predsa sem nedám nechutnú vec .... a jablk s tvarohom si daj aj viacej ..... a kolač skús zapíjať šťavou z jablk - mňamka
..... vďaka za komentár
peto55
Dobre, skúsim začať s tou vytlačenou šťavou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia