Jablkový koláč z mikrovlnky

wevewe - fotkawevewe, 30. apríla 2010

superrýchly a jednoduchý

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 lyžičky
1 lyžička
1 balíček
1-2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny zmiesame a vylejeme do vymastenej a mukou vysypanej nadoby (s objemom 2 litre), ktora je vhodna do mikrovnky. Pecieme na najvyssom vykone 8-10 minut.

  2. 2

    Hotovy kolac dotvorime podla vlastnej chute a fantazie - mozeme prekrojit, potriet pikantnym lekvarom pripadne nejakou osvedcenou plnkou a vrch poliat cokoladovou polevou.

Diskusia k receptu

braxi
Ešte som v mikrovlnke nepiekla...musím vyskúšať
sovka62
Zatiaľ som v mikrovlnke pekávala len bábovku. Veľmi sa mi nepáčil jej povrch, ale na tomto koláči, by to, že to bude zvrchu celkom hladké, nemuselo vadiť. A práve som rozmýšľala, na čo miniem jablká, takže recept sa mi hodí. Ďakujem.
sovka62
Hotovo, upečený, vychladnutý, vyklopený, ochutnaný. Celá kuchyňa vonia škoricou. V mojej mikrovlnke (max900W) som ho robila 14 minút. A na záver, je trochu hutnejší, ale veeeeľmi chutný.
evanaaa
Mikrovlnku mám dlhé roky ale som v nej nepiekla.Myslím,že sa to dá aj vrúre upiecť.Len neviem,čo by to urobilo,keby som miesto kryšt. cukru dala práškové sladidlo.
wevewe
@evanaaa s tym cukrom neporadim. a co sa tyka tej rury, to som este neskusala, ale urcite to je mozne. na tejto mikrovlnkovej verzii sa mi paci, ze rovno nastavim 10 minut (resp. viac...zavisi to od mikrovlnky) a nemusim sa viac starat. a ani sa nemusi rura predhrievat
martina34
tento koláčik pekáva moja mama v mikrovlnke, je jej obľúbený, škoda, že sa jej pukla nádoba, v ktorej to robievala
sovka62
Martinka, ja som ho upiekla v šalátovej mise z bieleho porcelánu. Mám aj plastové, ale ten porcelán sa mi zdal vhodnejší. Možno aj mama nejakú takú nájde.
stefanus191
urobim ho dnes, iba co vstanem, sorry, ja som za Vami trocha posunutyyyyy, myslim casovo, takze si mysliiiim ----- dobry recept
zdezda
:-) neuveriteľný recept, väčšinou mikrovlnku využívam na prihriatie(asi ako veľa ľudí) a na gril, fakt stačí iba zapnúť najvyšší stupeň a nič iné, žiadne zvlášť programy na pečenie ? (pýtam sa preto, lebo nemám túto skúsenosť)
wevewe
@zdezda ano, presne tak. skus najskor dat 10 minut, potom pichni do kolaca. mozno to bude stacit, alebo si budes musit par minut pridat - tak ako sovka62 pisala, ze na to potrebovala 14 minut.
2010
wevewe,
tu je dalsi neveriaci Tomas ,skusili sme testovali sme novu mikrovlnku.
Uz to viac nebudem piect ...zozral som polku sam ,
takze naozaj to funguje az moc dobre.
Nam to trvalo cca 12 minut v tej cudnej "gumovej formicke".
PS:
Len neviem kolko je objem balicek prasku do peciva? tu sa predava len v krabickach ja som dal 1 lyzicku cajovu.
wevewe
tak prave som to bola pozriet: balicek prasku do peciva je 12 gramov. presne ;-)
veronikak
prave odchadzam na tyzden na internat, vzdy si nieco upeciem...teraz som vsak nestihala a myslela, ze pojdem bez kolaca...a napokon je opak pravdou:))). uz sa chladi na balkone:)...
ainy
ja pečiem koláče ako piškóta, "sacherka" len v mikrovlnke a neviem si to vynachváliť, mám silikónové formy na pečenie, samozrejme dá sa to piecť aj v rúre, ale prečo, keď to mám za 10 minút v mikrovlnke ? :-)
sailero
kolace pecene v mikrovlnke= SUPER NAPAD. dakujem za inspiraciu a ta RYCHLOST= ZA 10-14 MIN UPECENE= ainy ma pravdu= POCHVALA !
zdezda
@Wevewe , dnes som opäť piekla tento tvoj koláčik, iba som si ho trošku upravila aj urobila foto. Môžem ho sem pridať aj s tvojim menom ? Fakt sa mi vydaril :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia