Jablkový chlebík
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup- Očistené a postrúhané jablká premiešame s umytými hrozienkami, nasekanými orechmi a so škoricou. Žĺtky, práškový a vanilkový cukor a rastlinný tuk vymiešame do peny. Pridáme jablká, múku zmiešanú s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov.
- Všetko spolu opatrne zmiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej chlebíkovej formy. Pečieme v mierne teplej rúre približne 20 – 30 minút. Vychladnutý chlebík vyklopíme z formy, polejeme pripravenou citrónovou polevou, necháme zaschnúť a pokrájame.
- Polevu pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, rum a citrónovú šťavu vymiešame na hustú hmotu. Podávame horúce.
|