Grilovaná pikantná kukurica
Autor receptu: sjuz
Milujem leto, grilovačky - a ešte viac grilovanú kukuricu. Od malička ju mám radšej, ako varenú :) Toto je trošku "vylepšená" grilovaná kukurica, vhodná aj ako príloha ku grilovaným mäsám, alebo len tak, samotná, s chladeným pivkom.... :)
Fantázii sa medze nekladú a ku kukurici si môžete pridať podľa chuti čokolvek iné....
Postup
- Kukuricu nešúpeme. Namočíme na 15 min do vody, kým sa rozohreje gril.
Je však potrebný gril s vrchnákom. Kto nemá, môže si pomôcť predvarením kukurice, ale tam už bude chýbať tá chuť dymu.
Z kukurice otrasieme prebytočnú vodu a aj so šupkami dáme na gril. Nemal by byť silný oheň, aby sa úplne nespálila. Zavrieme veko, aby sa pomaly "dusila". Trvá to cca 20 minút.
- Kým sa kukurica robí, môžeme si očistiť čili od semiačok a nakrájať na drobno. Všetko dávame do veľkej misy alebo kastróla, kde nakoniec hodíme hotové teplé kukurice. Pridáme maslo, a na kúsočky nakrájanú dužinu citróna. Môžeme postrúhať aj trochu kôry. Pridáme nastrúhaný syr.
- Keď sa voda odparí a šupky sú sčerneté, opatrne ošúpeme, a položíme už "holú" kukuricu na gril. Otáčame, aby bola ugrilovaná rovnomerne.
- Hotovú kukuricu šupneme do misy a pretrasieme, resp. premiešame. Celá sa obalí maslom, syrom a čili.
Chutí naozaj úžasne :)!