Grilovaná pikantná kukurica

Autor receptu: sjuz

Milujem leto, grilovačky - a ešte viac grilovanú kukuricu. Od malička ju mám radšej, ako varenú :) Toto je trošku "vylepšená" grilovaná kukurica, vhodná aj ako príloha ku grilovaným mäsám, alebo len tak, samotná, s chladeným pivkom.... :) Fantázii sa medze nekladú a ku kukurici si môžete pridať podľa chuti čokolvek iné....

Postup

  1. Kukuricu nešúpeme. Namočíme na 15 min do vody, kým sa rozohreje gril. Je však potrebný gril s vrchnákom. Kto nemá, môže si pomôcť predvarením kukurice, ale tam už bude chýbať tá chuť dymu. Z kukurice otrasieme prebytočnú vodu a aj so šupkami dáme na gril. Nemal by byť silný oheň, aby sa úplne nespálila. Zavrieme veko, aby sa pomaly "dusila". Trvá to cca 20 minút.
  2. Kým sa kukurica robí, môžeme si očistiť čili od semiačok a nakrájať na drobno. Všetko dávame do veľkej misy alebo kastróla, kde nakoniec hodíme hotové teplé kukurice. Pridáme maslo, a na kúsočky nakrájanú dužinu citróna. Môžeme postrúhať aj trochu kôry. Pridáme nastrúhaný syr.
  3. Keď sa voda odparí a šupky sú sčerneté, opatrne ošúpeme, a položíme už "holú" kukuricu na gril. Otáčame, aby bola ugrilovaná rovnomerne.
  4. Hotovú kukuricu šupneme do misy a pretrasieme, resp. premiešame. Celá sa obalí maslom, syrom a čili. Chutí naozaj úžasne :)!