Foto: yanah
Tieto gaštanové úliky patria medzi naše najobľúbenejšie nepečené cukrovinky.
Postup
-
1
V miske si zmiešam rozmrazené gaštanové pyré s maslom a preosiatou strúhankou z detských piškót, pridám toľko studenej kávy, aby vzniklo polotuhé cesto z ktorého sa dajú vo formičke tvarovať úliky.
- 2
Kávu dávam opatrne po lyžiciach, cesto by malo byť radšej hustejšie ako riedke. Ak máte cesto riedke zahustite ho piškótovou strúhankou. Cukor nepridávam, gaštanové pyré zvykne byť dosť sladké (záleží od výrobcu). Vy si oslaďte podľa vašej chuti.
- 3
Kúsok cesta si najskôr v ruke vytvarujem do guličky a natlačím do formičky, rúčkou z varešky urobím dierku, malou lyžičkou nalejem vaječný likér, priklopím okrúhlou piškótkou a opatrne vyklepnem z formičky. Chce to trochu trpezlivosti a pevné nervy, ale dá sa to. Nechám v chladničke do druhého dňa (spodná piškóta musí zmäknúť).
- 4
Najlepšie sa robia s formičkami, ktoré sa dajú otvoriť, s vyklepávacími sa pracuje horšie. Sú to nepečené cukrovinky, takže odporúčam skladovať v chladničke a čo najskôr zjesť :))
- 5
Niekedy, keď mám čas tak ich ešte na druhý deň namočím do čokolády (na foto sú bez čokoládovej polevy).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyklopiť,skúsim tieto.
@ola111 , ďakujem ... mne keď sa úliky nedajú vyklopiť tak si pomáham s kuchynskou fóliou ... odstrihnem si kúsok priesvitnej kuchynskej fólie, cesto natlačím aj s fóliou do formičky, vyklopím a foliu opatrne odstránim ... vyskúšaj ...
... ja ich tiež robievam max. asi tak 2x do roka práve preto, že je to trochu prácna maškrta :)