Gaštanová bábovka fotorecept

bejda7 - fotkabejda7, 29. marca 2011
Gaštanová bábovka (fotorecept)
Foto: bejda7

Mala som gaštanové pyré a tak som sa rozhodla pre tento recept:)

15min. minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

 160g
 200g
 200g
 200g
1
1/2
5




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom.

    Gaštanová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne pridáme pyré(rozmrazené).

    Gaštanová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A roztopené maslo.

    Gaštanová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dôkladne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

    Gaštanová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec jemne vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.Cestom naplníme vymastenú a múkov vysypanú formu.

    Gaštanová bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri teplote 180 stupňov.Skúšame špajdlou.Bábovečku som posypala len cukrom,pretože ma zaujímala chuť toho gaštanového pyré:)

    Gaštanová bábovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mipa
To vyzerá zaujímavo, ako to čudo chutilo?
marta23
Ja asi takýmto cestom naplním formu na muffiny a upečiem. Nemôže to byť zlé!
elisticka
gastanovu babovku som este nechutnala a @marta23 ma dobry napad muffinky by sa mohli urobit no aj babovka je super...
bejda7
Ďakujem za komentáre, @marta23 ,tak skúsim nabudúce,ani by mi to nenapadlo:) @mipa ,to pyré tam bolo cítiť,neviem ako ostatným ale nám sa celkom pozdávala:)
dorisa
Bábovku som jedla, bola vynikajúca. Ja som osobne gaštanové pyré nejedla dobrých 20 rokov, ale rada som si oživila spomienky naň. Len tak ďalej. Si šikoná.
cica2
bábovka sa ti krásne vydarila ale tiež som ešte nejedla gaštanové pyré, kde to dostanem kúpiť? Teda ako to vyzerá v akom je to obale?.....a pozerám že si ani ty neodolala novej forme na bábovku ako aj ja:))
mipa
maju to klasicky v supermarketoch (kaufland, tesco), je to balene ako maslo v hranoloch po 200-250g, ale hladaj to medzi mrazenymi vyrobkami :)
bejda7
@cica2 , neodolala som veru:),veď ja som si ju bežala kúpiť hneď po tebe:)). Ano pyré dostať v mraziacich boxoch ako píše @mipa a zvykne byť na obale vytlačený aj jedlý gaštan...
bejda7
@cica2 ,vo štvrtok(14.04) bude gaštanové pyré v lidli v akcii ak ťa to náhodou bude lákať vyskúšať ako to chutí..:)),ale neviem z lidla som ešte nemala a neskúšala aké bude,ale chystám sa:),mám to rada aj nastrúhané a so šľahačkou...:-)bola tu raz debata....a rozoberali,že nie každý natrafí na dobré pyré....
cica2
@bejda7 , si zlatá, ďakujem:))...určite to pyré si kúpim, lebo chcem aj takúto bábovku spraviť ;-)
alexola
vynikoš!! ;) bola v sobotu a chutila všetkým :)
janeeyre
ďakujem za podrobný recept:) Bála som sa či to výjde, ale bola výborná:)
cica2
tak gaštanové pyré už mám, tak už sa teším kedy tvoju bábovku vyskúšam:)) Dúfam, že sa aj mne tak vydarí ako tebe!
cica2
@bejda7 dneska som vyskúšala túto tvoju bábovku a krásne ti ďakujem za skvelý receptík, je vláčna výborná s chuťou a vôňou gaštanového pyré:)) Ak môžem pridám aj foto, ako sa mi vydarila.....a velmi dávno si tu nebola, chýbaš!!!! Dúfam že sa čoskoro ozveš ;-)



bejda7
Jéjda @cica2 ako si ma potešila :) a pravda je že Tebe sa vydarila ešte krajšie ako mne na prvý krát :)) Mne sa trošku pripiekla...tak som to zamaskovala cukrom:))) No v poslednom čase bolo v robote dosť perno a teraz si vychutnávam prázdninky a voľno...ale sľubujem že sa polepším,keď obcestujem to, čo mám v pláne..:)Prajem aj Tebe a tvojej rodinke pekný zvyšok leta...:))
cica2
@bejda7 taká som rada že si sa ozvala:D a ďakujem:)) Všetko dobré aj tebe a aj tvojim blízkym!:)) ....a nech sa ti vo všetkom dobre darí, hlavne tie plány nech najlepšie výjdu....a už teraz sa teším na tvoje ďalšie receptíky:))
cica2
@bejda7 túto tvoju bábovku už robila aj moja kamarátka a aj u nich zožala úspech, tak ti v jej mene ďakujem za recept. Posielam jej recepty a vybrala si túto tvoju:-)) Ešte sme špekulovali, kúpiťjedlé gaštany a takú bábovku vyskúšať...
deva27
Táto bábovčička je jednoducho skvelá a vďaka gaštanovému pyré je to veľká mňamka!!! :) Výborný recept, za ktorý ďakujem! Zožala som úspech. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia