Foto: pumaamravec
Osviežujúci čaj s výraznou medovkovou chuťou a vôňou.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si čerstvú medovku.
-
2
V džbáne by mala byť približne do polovice.
-
3
Zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút lúhovať.
-
4
Po vylúhovaní precedíme, ale polovicu čaju s listami necháme v džbáne.
-
5
Ponorným mixérom listy poriadne podrvíme a tie pustia všetku arómu aj farbu. Môžte si všimnúť fotku pri bode 3, na ktorej je už čaj vylúhovaný, že je oveľa bledší a keď ovoniate dostane vás poriadna medovková aróma.
-
6
Necháme trochu vychladnúť a pridáme štavu z citróna/limetky a med. (Ak by ste pridali med a štavu z citróna/limetky do horúceho čaju zničili by ste v nich vitamíny, preto až po vychladení). Možte pridať ešte pár kociek ľadu, ozdobiť kolieskom z citróna/limetky a lístkom mäty a podávať.
takto pripravený čaj,to je jedno z akejkoľvek ,je veľmi chutný aj zo sušených a hlavne v zime pri nachladení.Všetký zelene bylinky môžeš zapariť na dvakrát a netreba to mixovať.Pri druhom zaparení sa vyluhuje tak isto a čaj je tak isto kvalitný.Tým mixovaním si ho iba zmútila.Pri druhom zaparení má krásnu farbu a mäd a limetku si môže dochutiť každý podľa ľubovôle.