Džem z kôrky červeného melóna fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. augusta 2012

Vždy, keď som si kúpila červený melon, bolo mi ľúto, že polovica váhy melonu ide do koša ako odpad.Priniesla som recept, ktorý potvrdí, že Zobraziť celý popisVždy, keď som si kúpila červený melon, bolo mi ľúto, že polovica váhy melonu ide do koša ako odpad.Priniesla som recept, ktorý potvrdí, že odpad je iba veľmi malý..

240 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg
1 kg
1 ks
1 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Kúpila som si červený melon..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Červenú dužinu som pokrájala na kocky a pekne zjedla.. čo sa nepojedlo, dala som do chladničky..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    z kôrky som odstránila tenkú zelenú vrstvu...

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a tak že, iba toto je u nás odpad a samozrejme jadierka...

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kôrku som pokrájala na malé kúsky 1x1 cm...odvážila, lebo robievam iba jednu dávku naraz...takže robím z 1 kg kôrky...na túto dávku ide 1 kg. cukru..zbytok, teda ďalší 1 kg som naložila do mikrotenového sáčku a uložila do mrazničky...keď sa nám minie tento výborný džem, uvaríme si ďalší, hoc aj počas zimy..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokrájané kocky som zaliala 5 litrami vody, pridala som 200 ml jablkového octu/môže byť aj vínny/ a všetko sa musí variť nie na silnom plameni 2 hodiny..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po 2 hodinách, som uvarené kôrky vybrala sitkom z vrelej vody a opláchla pod studenou vodou..pripravila som si sirup: ma 500ml vody som dala 1 kg cukru a za stáleho miešania som uvarila sirup..pridala som do neho zcedené kôrky, šťavu z 1 celého citronu a aj kôrku som pokrájala na drobné kocočky a pridala do sirupu, 1 vanilkový cukor/ak máte lusk, ešte lepšie/toto všetko treba priviesť do varu a variť ďalšiu 1 hodinu..pomaly sa odparuje a hustne..urobila som na tanierik skúšku, potom som túto fajnotku plnila do pripravených umytých a vypláchnutých pohárov..z tejto dácky vyjdu 4 poháriky...zbytok som nechala v kompotovej miske na ochutnávku..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ošúpaný citron...

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    jablkový ocot..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pokial sa vám tento recept zapáčil a urobíte džem z melonovej kôrky, prajem vám dobrú chuť..

    Džem z kôrky červeného melóna (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

dorisa
geniálny nápad.....ale, keď mne sa teraz v tejto horúčave nič nechce, odbivujem tvoju šikovnosť a pracovitosť
cistinka
Super! Veľmi zaujímavé....neviem si predstaviť, ako to chutí....ty raz zavaríš aj šnúrky z topánok :-)
izabella929
@cistinka , tak teraz som sa ale poriadne zasmiala, až mi slzy cupkali na PC...)))má to výbornú chuť, takú jemnú trošku po vanilke a melone...))
michsamant
To je velmi zaujimavy dzem.... a super ako si zuzitkovala "zbytky" z melona!!
sovka62
Spadla mi sánka, div neklepla o klávesnicu. Ak niekde stretnem melón, beriem ho so sebou a vyskúšam, už len zo zvedavosti na tú chuť.
marianne69
Teda ,ale v tom pohariku to vyzera spicovo,kde na to chodis?to by som rada ochutnat..
cistinka
:-) hlavne že si sa neurazila...bolo to myslené ako poklona :-)))
izabella929
@sovka62 , treba vyskúšať, to je také jemnučké a chutné...) inak , treba si odložiť do mrazáku a kedy koľvek uvariť...)
violetacamorova
Tak toto je naozaj specialny dzem, klobuk dole Izabella. Ukladam si, niekedy vyskusam,lebo suroviny nie su nedostupne a dzemy mam rada vsetky druhy.
klaura
waaaw ... super ... ale zaujímalo by ma, či si to vymyslela, alebo si mala inšpiráciu ... :)
zdezda
:-) ja odpadnem, super nápad, mám momentálne žltý melón, skúsim to z neho, asi to bude zelenkavá sladká dobrota :-)
1x filipa
sonulienka
Momentálne melón nemám ale ako píše @sovka ak stretnem ihneď beriem a vyskúšam je to super 1**********
nonna
Fantastický nápad, opäť ukladám do KK a vyhadzujem pre ďalšiu a väčšiu propagáciu na FBčko. Akurát, že náročný na čas a hlavne energie v dnešných dobách. Ja by som dala vínny ocot z červeného vína. Inak BRAVOOOOOO!!!!
slavka11
mna by tiez zaujimalo ako to chuti a na ake prilezitosti sa da pouzit. ci iba na chlieb, rozok alebo aj na nejaky kolac, palacinky . Neda sa ta chut k niecomu prirovnat? Melonove supky u nas konzumovali sliepky a tak teraz mame jeden melon v spajzi a az ho nacnem tak sa s tymi sliepkami podelim ale v mensom meradle z kila skusim ten dzem. Ak by nam to nechutilo tak to nebude az taka skoda surovin.
olinka12
Bože varešky čo sa tu človek nedočíta som užasnutá ja momentálne verím kečup a paprikovú nátierku už ma bolia nohy tak som sem nazrela čo sa tu deje no toto je paráda. Melóny jem na kilá a šupky sa strúhajú kačkám ale toto určite cez víkend uvarím. Tento rok bolo aj tak málo ovocia na lekváre tak vyskúšam tento. Veď so spomínam na lekvár paradajkový, tekvicový a už ani neviem aký ale melónový :-)))
izabella929
@zdezda , prosím ťa , len to neskúšaj na žltom melone, to je úplne iná recept, ktorý tiež mám...škoda toľko cukru...do žltého melonového džemu ide iba 300g. cukru...ten žltý budem robiť, tak ho sem hodím pre vás...
izabella929
@slavka...ke ďže je tosť drahý recept, napíšem ti ako to chutí...recept je Taliansky..dolče..znamená sladký...čiže od toho cukru veru sladký...a použitie,,,no sakra, šak zmrzlinky, ovocné poháre,alebo len tak dať na tanierik a postriekať to šlahačkou...je to výborné, má trošku chuti po melone, vanilke a ten pokrájaný citron je v tom famozny...
izabella929
ešte pridám, že zo žltého melonu je farbou orange džem...inak krásny a veľmi chutný..
izabella929
@olinka12 , aj pre kačky zvýši aj pre sliepky..-)))) veď na jednu dávku ide iba kg kôry...ak máte veľký záujem o ten džem zo žltého melonu, urobím ho čo najskôr..aj s fotopostupom...
nonna
To predsa neva, každá máme okruh svojich ľudí. A tí moji už reagovali, ku podivu najmú USáci.
jeka
zaujímavý,ukladám do KK,melón je kúpený,polovica zjedená,ide sa do práce.dakujem
izabella929
@jekaa držím palčeky, nech sa vydarí a všetkým vám pochutí a urobí radosť.-) dík za komentár...) čo vám zvýši, daj do mrazáka a kedykoľvek môžeš použiť znovu..
evanaaa
No, aj mne sklapla sánka, ale inak, len pozerám a závidím.....pre nás " bezcukrových " je to tabu, taký dobrý recept, škoda. A koľko melónov za túto sezónu u nás už " padlo"........
evanaaa
Nedalo mi to, ešte raz som sa vrátila k tomuto receptu a dala si ho do KK, keď nie mne, niekomu ( aj z rodiny ) sa zíde.
tati2008
Kvôli čo mu sa musí variť v jabl.octe ?Bez toho by to nešlo?
jozka2
no,velmi som privitala tvoj recept na melon.dzem,inac biela cast a hlavne zelene korky su nesmierne zdrave na mnoho neduhov,raz to napisem,nikdy nemam cas,rano tennis poobede tennis,pridm domov na zabitie,ale raz to napisem ja jedavam aj bielu cast i ked nie je taka chutna ale o to liecivejsia a tenke casti susim a rozomeliem na prasok.neviem ci aj kozka zo zlteho melonu je lieciva ale z cerveneho urcite.
jozka2
este urobit si teraz melonovu ocistu tela,denne zjest 2-2,5 kg melonu a krajec cierneho /ale nie cierny z obchodu ktory je z bielej muky a prifarbeny/.Tototreba jest 7 dni ak chceme aby ocista bola dokonala,ak sa zje tolko melonu ani sa viac nic nechce,pit vodu a caje bylinkve.
dorenika
ulozila som si ho ale neni taky zelatinovy?ja viem ze tam nejde zelatina ale pride mi taky na obrazku:)
izabella929
@dorenika...o chuti ti môžem iba toľko, že je neporovnateľná so žiadnym džemom..ješho hustota je taká istá, ako každý iný džem,,,a kocky melónu vyzerajú ako kocky skla, alabo ľadu...krásne...vyzerá to na obrázku tak...ja som si kôru odložila do mrazničky a už som zase urobila z 2 dávok...fajnéééé.-)))
havino
ježkové oči, kde som mala tie svoje ked som toto tu nepostrehla. No, tak ja už tiež nechápem @izabelka , keby mi niekto hovoril, že džem z kôrky melonu, tukla by som mu na čelo. Teraz vidím na vlastné oči, tak ich tu vyvaľujem a jedným dychom som čítala postup. Klobúk dole, dievča teda.
izabella929
@havino..bolo to počas leta, mnohí boli na dovolenkách, takže o tom nevedeli...no a môžem ti zodpovedene prehlásiť, že tá chuť je úplne skvelá a čo sa týka tých kocočiek z kôrky,,,to treba vidieť na vlastné oči...mne to pripomína kocky farebného ľadu, alebo kocky z farebného skla...to je tak prekrásne...musela som ich pokrájať na menšie kúsky do rolády, lebo by sa mi nedala pekne pokrájať...ak uvaríš džem, povieš sama, že niečo tak krásne si ešte nevidela...a mám tu recept aj zo žltého melónu, je tiež fantastický....)) ďakujem pekne za milé slová chvály.-))
mracik9
No keď nič iné,ale tento džemík určite skúsim.Vďaka za recept.
izabella929
@ethanel...v šak vyzerá zaujímavo a krásne..?.) keby si ho videl, by si zíral...tie kocky vyzerajú ako farebné sklené kocky, alebo ako farebné ľadové kocky a majú veľmi príjemnú melónovú chuť...
mracik9
izabella929,no tak všetko sa varí podľa tvojho receptu,urobila so to iba z polovice melónu,lebo celý by som neuniesla.Ak to bude dobré,tak už som zmanipulovala celú rodinu,uvaríme aspoň z piatich kilogramov,už sa veľmi teším na dobrotku :))
izabella929
@mracik9...je úžasný a mne sa páči jeho štruktúra, vyzerá , ako kocočky ľadu..s jemne ružovým nádychom...a chuť, no paráda...) robievam vždy iba z jedenej dávky.. pokrájané kocočky mrazím a robím znova vtedy, keď mám čas...daj vedieť, či vám chutil...vďaka..
rgabula
tak tento dzem robila uz moja babka pred 43rokmi a je ozaj fantasticky,pouzivala to do kolacov ako kandovane ovocie napriklad do bomb co sa robia z mletych piskot ,masla,rumu hrozienok kakaa...ten melom tomu dodal fantasticku chut
abriela
akurat dzem robim, pridala som aj par marhul. Bude to mnamka, uz teraz chuti. Skvely napad.
mersi
tak toto je teda šupa,tento recept ma tak zaujal,že som sa toho hneď chytila,džemík sa práve varí,som neskutočne zvedavá čo vykúzlim,calá rodina čakáme na výsledok......sa teším jak malé decko :-)
mersi
izabella929 je úplne úžasný nová chuť aj vôňa,dcéra ma donútila zmes pred plnením do pohárov troška rozmixovať ponorným mixérom,nelutujem máme v ňom menšie aj väčšie kúsky,no super,určite si to ešte pár krát počas sezóny zopakujem,ešte raz ďakujem za skvelý recept
izabella929
@mersi...no veľmi pekne ďakujem a súčasne mám obrovskú radosť, že vám tento džemík z červeného melónu chutí.-))))necha sa vám sarí aj naďalej.-)))
zuzananoskova
A akú chuť urobí v konečnom dôsledku ten ocot? Je ho tam cítiť veľa? Alebo sa "vyparí" pri varení?
abriela
Robili sme uz 4x. Raz som pridala marhule, raz ribezle. Raz sme nemixovali, inak korku pomixujeme. Varim v tlakom hrnci asi 45 minut. SUPER, UZASNY DZEM - vďaka za recept.
izabella929
@abriela...ve ľmi sa teším, že tento skvelý recept z kôrky melóna, má u vás taký veľký úspech...))) mnohí, možno s nedôverou pozerali na tento džem, keď som ho uverejnila...robila som ho už aj tento rok...je to skutočná lahôdková chuť.-)))z celého srdca úprimne ďakujem za tvoj komentár...potešila si ma.-)))
tiginko
u nás sa džemy veľmi nejedia, používam náš obľúbený mirabelkový najmä na vianočné pečenie, ale možno sa to zmení, ak vyskúšam tento. Ukladám recept a prvé kôrky :-)
amelie
taliansky spisovateľ Gianni Rodari má poviedku "O ženičke, čo vie navariť lekvár zo všetkého". Neverila som mu ani slovo, ale poviedka sa mi páčila. Teraz vidím, že o tebe musel vedieť už dávno:-) Manžel je "zaťažený" na červený melón a ja v sezóne vynášam odpadkové koše preplnené melónovými šupkami a oblepené osami.
izabella929
@amelie..haha...u ž som čítala v komentároch, že predomou treba aj šnúrky z topánok ukryť, lebo aj tie som schopná zavariť.-)))iste, človek by si myslel, že už všetko vie a videl...ešte stále je veľa vecí, ktoré treba vyskúšať...urobila som aj džem z lupeňov ruží...je veľmi chutný...vďaka za milý komentár.-)
daduska
ahoj izka, tak ja neviem preco, ale teda mne sa asi nepodaril. no mozno ma taky byt.... "vonalo" to asi ako repa pre prasiatka, ked sa to varilo, nejako mi nechcelo hustnut a varila som to mozno aj zo 3 hodiny s tym cukrom a chut nic moc, sladka burgina... tak som do toho dala omnoho viac citronu, nech je to aspon viac kysle a hadam to niekde upotrebim... a teda ja som to mala stale take tvrde tie kocky, tak som to rozmixovala aspon na mensie casti
izabella929
@daduska..tak ani ja neviem prečo, ale mne sa veľmi páči a chuťove páráda..písala mi @abriela..varila ho už 4x a stále sa vydaril a veľmi im chutí..tejto správe že sa ti nevydaril džem som nie rada...mrzí ma aj preto, lebo viem, koľko času treba venovať a škoda surovín, keď to vyjde na zmar.. variť to 3 hod. to hádam nie..variť sa má úplne pomaly na slabom plameni 2hod. a použila si ten jablčný ocot..ono to neobsahuje pektín, preto sa varí dlhšie, ako iné ovocné džemy...je mi to veľmi ľúto...
daduska
izka máš úplne super recepty, si mi veľkou inšpiráciou :) len teda asi sa mi to prospte nezadarilo.... ale asi má taký byť, čo ti ja viem :) to by som zistila, len keď by som ochutnala ten tvoj originálny :) použila som jablčný ocot a teda varila som to na slabom plameni, aby sa to neprichytilo a dlhooo, no čo už. teraz sa chystám na tú tvoju čalamádu, mám v záhrade cukiet na mraky a neviem, čo s nimi. akurát budem asi musieť dokúpiť nejaké nakladačky, lebo mám len šalátovky... tak nech sa ti darí aj naďalej izka!
izabella929
@daduska..moja milá, mrzí ma to veľmi a možno viac , ako teba...nemávam záporné ohlasy na moje recepty...ale čo už...život je aj o tom..teším sa, že si našala v mojom albume inšpirácie...prosím, do toho cukinového daj všetko, čo doma máš..cukina je veľmi famózna zelenina, pri ktorej sa medze nekladú v skladbe...minulý rok som mala veľa baranieho rohu, pokrájala som na kúsky, pridala cibuľu, mrkvu strúhanú a kopec cukiny...niečo úžasné...nezabudni pridať chilli, lebo cukina je bez chuti...úplne ju pozdvihne...som bola spokojná aj s tou, čo som robila už tento rok...najradšej mám farebné letné čalamády, sú krásne a chutné...prajem veľa šťastia a hlavne nech vám všetkým chutí.-)
janara
práve som ho dorobila...varilla som ho 5 hod..vadila mi "voňa" počas varenia, tak som tam pridala škoricu aj badián...octová aroma bola prehlušená, rozmixovala som kocky pred vložením do sirupu, pred vložením do pohára ma žiaľ džem neohúril, zhustnutá sladká voda...ale možno po čase, ked "odstojí" a otvorím pohár zmením názor...
Mám rada netradičné recepty a skláňam sa pred tvojou inšpiráciou...
janara
inak farebne vyzerá presne ako ten tvoj :)
sracz
... super nápad, milá @izabella929 škoda le, že tento Tvoj rcp tu nebol už pred týždňom! Dva razy po sebe som robil gazpacho s vodového meléona a inými ingredienciami a kôru som vždy dal do bioodpadu! Nič to zato, urobím ešte "krát" a urobím podľa Teba aspoň jednu dávku, ochutnámE a uvidíme, či budemE pokračovať! Ďakujem za perfektnú domácu úlohu i za "nakopnutie"! Pekný weekend!!!
helanka
pokusala som sa najst informacie o tomto recept na webe, ale nenasla uspokojivu odpoved.
Mozem sa opytat, ci pri vasom originanlnom recepte sa nieco hovori o tom, aka je hodnota vysledneho produktu, kedze sa z original duziny vsetko vyvari do vody a zostatok je vlastne uvareny iba s cukrom?
Dakujem za odpoved za mozno divnu otazku p. Izabela.
/aj nasa babicka vari lekvare zo veslijakych druhov ovocia a miesancov, ale na toto mi odpovedat nevedela/.
izabella929
@janara...okrem cukru a octu som nič iné nepoužila v tomto recepte..neskúšala som zmeniť chuť toho, čo má svoju špecifickú chuť..ani som ho nemixovala, lebo sa jedná o džem..neviem, či práve to mixovanie nezničilo chuť melónovú...som o tom presvedčená..je však dobré, že sa dá kôra uložiť do mrazáku a kedykoľvek pokus zopakovať, hoc aj v zime..ďakujem pekne za komentár a aj vyskúšanie môjho receptu...)
izabella929
@sracz..ni č sa nedeje...treba si melónovú dužinku pokrájať na kocočky a uložiť do mrazáka...nič sa jej nestane a kedykoľvek, keď bude čas a chuť sa to dá uvariť..pokiaľ sa dá, krájaj na malé kocočky a nemixuj obsah..je to tak dobré, ako je v recepte...Vďaka za milý komentár.-))
izabella929
@helanka..tvoja otázka ma prekvapila...nikdy som neskúšala svoj produk predať, tak že ma ani nezaujíma, akú má hodnotu..pre mňa má obrovskú hodnotu každý vynikajúci nový džem..keď som robila džem z lupeňov červených ruží, ani ma nenapadlo skúmať, čo by toto na trhu stálo..okrem toho, že ruža je moja obľúbená kvetina, má aj pre mňa tento džem obrovskú hodnotu práve z tohto hľadiska..ja si myslím, že taký džem má pre každého človeka inú hodnotu..pre niekoho je džem iba sladké čosi, čo si kúpi kdekoľvek..ale si myslím, že s týmto by sa vo veľkom nikto netrápil..melónový a aj lupeňov červených ruží je pre mňa bonus, ktorý nie každý má uložený vo svoje polici..napokon, nie som obchodníčka, neviem nič predať ani speňažiť inak, neviem zjednávať ceny, je to pre mňa ako Levicu ponižujúce...nezaoberám sa takými otázkami...ďakujem ti pekne, že si nakukla medzi moje recepty...)
izabella929
ešte jedna veta ohľadom toho džemu...piekla som zákusok., v ktorom som použila melónový džem do krému a môžem sa vyjjadriť, že paráda a krása sa snúbila v ňom a o chuti nehovoriac..
helanka
prepacte, vypadlo tam slovko "kaloricku" hodnotu, cim som myslela ze ake su vlastne ziviny v dzeme, kedze sa kora vlastne vyvari a dalej sa duzina vari uz len so sirupovou vodou. Nemala som na mysli znehodnotenie receptu, proste ma to zaujalo a nenasla som vhodnu odpoved. A mala som dojem, ze tieto recepty cerpate z nejakych stranok, kde by tato informacia mohla byt uvedena.
skusim este hladat ak sa dozviem, vratim sa s poznatkom.
janara
izabella929 - ešte sa spýtam..zdalo sa mi, že 5 litrov vody na 1 kg je hodne tekutiny..je na to nejaký dôvod..nedalo by sa v menšom množstve..neviem, len ma tak napadlo, inak badián a škoricu som pridala až ked som varila melon v sirupe, lebo ma prehlušoval ten ocot, dnes ráno pri "dennom svetle" má džem krásnu farbu, je sýtejší ako ten tvoj..asi tými koreninami, ked ho použim, určite dám vedieť čo sa týka chuti..dakujem za reakciu
izabella929
@janara ,,, je to tými koreninami...určite, že si môžeš uvariť v polovičnej dávke..nie je to problém...a ten ocot...hm...nuž niečím to treba poistiť, veď vlastne tam v tej kôre už žiadna chuť nie je...použila by som miesto škorice a badiánu na stopro Amarettový likér, alebo ešte lepšie možno barackovicu..ten badián ma tam ruší...ta si myslím, že sa k melónu nehodí...skôr, keď sa plnia melóny, používa sa koňak, likér, rum..inak, vyskúšať môžeš všetko...možno raz nájdeš tú pravú chuť...
izabella929
@helanka..ja ti na túto otázku, ohľadom kalorickej hodnoty môžem iba toľko napísať...melónová dužina je odpad..dochutí sa niečím, aby to nejakú chuť aj farbu malo..takže podľa môjho názoru , niet čo riešiť..tu nejde o to, aby džem bol svetovej hodnoty, tu ide dokázať, že aj odpad sa dá využiť..neber to prosím zle, ja som to sem dala, aby sa vedelo, že aj z kôrky, ktorá takmer vždy končí na smetisku sa dá niečo hodnotné vyrobiť a samozrejme aj použiť..veď chuť to má skvelú..škoda, tento rok som nemala času, ale mám odloženú kôru v mrazáku, vyskúšam s tým likérom..určite nič nepokazím a naviac budem bohatšia o poznatok, že ešte aj takto sa dá...za otázky ohľadom receptov sa na nikoho nehnevám...je to v pohode..)pekný víkend.-
1x zizazi
ketty3811
@izabella929 ,práve skúšam urobiť tvoj džem.Myslíš ,že by som mohla použiť aj želírovací cukor?Na obale píše 500 g na 1000 g ovocia(šupiek).Bude to stačiť?Ja veľmi džemy nerobím,ale tento ma zaujal,tak ho chcem vyskúšať.
tatianak24
uz aj pridavam do kucharskej knihy, super napad, urcite vyskusam, tiez zavaram, co sa da :D
izabella929
@ketty3811 ,nerobila som so želírovacím cukrom a vôbec ho v mojej kuchyni nepoužívam...ak vyskúšaš a vydarí sa ti, napíš mi o tom..) ďakujem za komentár.-)
milkak
Nuž ja zom tento fantastický recept objavila až teraz po piatich rokoch od jeho uverejnenia a keďže toto leto som si melónov dopriala vyslovene na kilá ;-) tak som ho aj vyskúšala. Je naozaj výborný! Lenže ja sa rada hrám s receptami a chuť aj kozistencia tohto džemu mi pripomenula figovú a hruškovú veľmi pikantnú horčicu, ktorú som pred pár rokmi dostala od známych z Nemecka (medzičasom ju dostať už aj u nás, ale je pomerne drahá). Tak som sa pohrala a na konci varenia som do džemu pridala dijonskú horčicu, celé som to ešte poriadne premiešala a horúce plnila do pohárikov.
Kto máte radi pikantné a netradičné chute, vyskúšajte! Je to vynikajúca príloha k syrom typu camembert, ale aj ku grilovanej zeleninke, klobáskam a mäsku. A tiež miesto tatarskej omáčky k vyprážanému syru.
Práve som dovarila ďalšiu dávku a ešte som celá dolepená od ochutnávania




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia