Foto: maartina
Odkedy som si po prvý krát spravila vanilkový cukor, tak ten z obchodu už nepoužívam ...dávam prednosť "natur produktu" pred umelinami ...isto je Vás Zobraziť celý popisOdkedy som si po prvý krát spravila vanilkový cukor, tak ten z obchodu už nepoužívam ...dávam prednosť "natur produktu" pred umelinami ...isto je Vás viac :) ...ponúkam postup, ako ho pripravujem (pdľ. Šéfkuchára bez čapice)
Postup
-
1
Vanilkové struky dáme do mixéra a dôkladne rozmixujeme, pridáme trochu cukru a ďalej mixujeme ...keď je potrebné, oškrabujeme steny nádoby.
-
2
Zmes preosejeme do misky a zbytok čo nám zostal na sitku dáme späť do mixéra s trochou cukru ...ak sa dá čo najdôkladnejšie rozmixovať. Znova preosiať a ak máme ešte nejaký zbytok na sitku šup s ním znova do mixéra.
-
3
Výsledkom bude trochu popolavá zmes, kt. zmiešame so zvyšným cukrom ...a máte hotový vanilkový cukor. Dajte si ho do vzduchotesnej nádoby a vydrží Vám koľko len budete chcieť :)
-
4
Tentokrát som si vanilkové struky kúpila cez net, riskla som to a oplatilo sa ...som nesmierne spokojná s kvalitou tejto vanilky (z Indie) ...namiesto suchých a tvrdých strukov, kt. som si doposiaľ kupovala v bežných obchodoch, mi prišli krásne voňavé, hrubé, vlhké struky plné "kaviáru"...a ešte ma vyšli aj lacnejšie :)
recept je super, uz sa tesim ako si cukor pripravim v novej domacnosti :)
www.mimibazar.sk/foto.php?id=9561490&tab=0...
Ak sa Vám odkaz nezobrazí, tak mi dajte info, pošlem Vám mailom kontakt na tú pani, kt. ju predáva.
marazmartina@gmail.com
Ď :-)
Upozornenie: Nikdy nepoužívajte práškový cukor, vždy len kryštálový, príp. krupicový !!! :)