Foto: mariaklara
Neviem odkiaľ mám tento recept, robím ho takto už roky rokúce. Pokiaľ som nemala jogurtovač, robila som ho v el. trúbe a v zime Zobraziť celý popisNeviem odkiaľ mám tento recept, robím ho takto už roky rokúce. Pokiaľ som nemala jogurtovač, robila som ho v el. trúbe a v zime keď sa kúrilo, tak na radiátore.
porcií
príprava
Postup
-
1
Mlieko zohrejeme na 70-72°, hneď ochladíme na 45°, pridáme kondenzované mlieko a smotanový jogurt so živou kultúrou. Všetko spolu premiešame a plníme do pohárikov.
-
2
Zavíčkujeme a odložíme do jogurtovača.
-
3
Približne za 3 hod. máme kvalitný jogurt hotový. Vyberieme ho z jogurtovača a necháme vychladnúť. Vychladnutý odložíme do chladničky.
-
4
Do vychladeného jogurtu si pred konzumáciou dáme kvalitný domáci lekvár, granko alebo KL práškového cukru. Komu, čo chutí.
Ked už mám robiť jogurt, nech je maximálne zdravý :-))) . Nikto zatiaľ nenapisal, ktorý z jogurtov je dobré použiť, nie všetky jogurty sú rovnako kvalitné. Jedno však viem, že ku koncu expirácie jogurty už nemajú živú mikroflóru, že treba použiť čo najčerstvejší. Ide mi o to, nejesť jogurt iba ako hmotu, ale ako liek.
@mariaklara , tak to skus bez jogurtovaca, len nechas hrniec na radiatore alebo pri zapnutom sporaku ako ja:)
:(
:(