Domáci jogurt (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Neviem odkiaľ mám tento recept, robím ho takto už roky rokúce. Pokiaľ som nemala jogurtovač, robila som ho v el. trúbe a v zime keď sa kúrilo, tak na radiátore.
7 porcií |
10-15 minút príprava |
Postup
- Mlieko zohrejeme na 70-72°, hneď ochladíme na 45°, pridáme kondenzované mlieko a smotanový jogurt so živou kultúrou. Všetko spolu premiešame a plníme do pohárikov.
- Zavíčkujeme a odložíme do jogurtovača.
- Približne za 3 hod. máme kvalitný jogurt hotový. Vyberieme ho z jogurtovača a necháme vychladnúť. Vychladnutý odložíme do chladničky.
- Do vychladeného jogurtu si pred konzumáciou dáme kvalitný domáci lekvár, granko alebo KL práškového cukru. Komu, čo chutí.