Domáci jogurt (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Neviem odkiaľ mám tento recept, robím ho takto už roky rokúce. Pokiaľ som nemala jogurtovač, robila som ho v el. trúbe a v zime keď sa kúrilo, tak na radiátore.

7
porcií
10-15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko zohrejeme na 70-72°, hneď ochladíme na 45°, pridáme kondenzované mlieko a smotanový jogurt so živou kultúrou. Všetko spolu premiešame a plníme do pohárikov.
  2. Zavíčkujeme a odložíme do jogurtovača.
  3. Približne za 3 hod. máme kvalitný jogurt hotový. Vyberieme ho z jogurtovača a necháme vychladnúť. Vychladnutý odložíme do chladničky.
  4. Do vychladeného jogurtu si pred konzumáciou dáme kvalitný domáci lekvár, granko alebo KL práškového cukru. Komu, čo chutí.