Domáca tvarohová zmrzlina s jahodami

Autor receptu: danda3

Recept pochádza z kuchárskej knihy a mierne upravený ho robievam veľmi často, či v zime či v lete, proste, keď máme chuť, niet nad dobrú domácu zmrzlinu. Ale dnes som ju prvýkrát robila s čerstvými jahodami musím povedať, že to už je iná káva.

45 minút
príprava

Postup

  1. Šľahačkové smotany vyšľaháme do tuha.
  2. Tvaroh zmiešame s neuvareným salkom.
  3. Celé vajčka si vyšľaháme s cukrom do peny. Kto sa bojí surových vajec, môže si ich vyľahať nad parou.
  4. Žĺtkovú hmotu nalejeme k tvarohovej zmesi.
  5. Jahody rozmixujeme alebo roztlačíme, nemusia byť úplne na jemno. Namiesto jahôd môže byť lesná zmes, čučoriedky a podobne.
  6. Roztlačené jahody vmiešame do tvarohovo-žĺtkovej zmesi.
  7. Nakoniec pridáme šľahačky a jemne premiešame.
  8. A môžeme nalievať do pripravených nádobiek.
  9. Toto je množstvo z jednej dávky + tie dve zmrzlinky na hlavnej fotke. Dáme do mrazáku.
  10. A už len vyťahujeme a pochutnávame si na tejto dobrôtke.