Domáca mletá červená paprika

izabella929 - fotkaizabella929, 8. decembra 2011

Tento rok bola hojná úroda papriky.Papriku som oberala keď sa začala červenať. Navliekala som ju na špagát a sušila v tieni.

60 minút
príprava

Suroviny

2 kg




Postup

  1. 1

    Papriku som doniesla dnu a dosušovala som ju na plechu uloženú na radiátore.

    Domáca mletá červená paprika - obrázok 1
  2. 2

    Polámaná a vyčistená od jaderníkov..

    Domáca mletá červená paprika - obrázok 2
  3. 3

    Na tomto som to pomlela.

    Domáca mletá červená paprika - obrázok 3
  4. 4

    takto vyzerá keď sa melie..pomletá paprika sa bude ešte týždeň sušiť na tácke.

    Domáca mletá červená paprika - obrázok 4

Diskusia k receptu

julica
Jáááj, to je nádhera, tú by som chcela ochutnať. mňam, zohnať dobrú papriku, to nie je len tak ľahko.
izabella929
julica...díky za komentárik.-)) vieš , ako krásne voňala dnes , keď som ju mlela? úžasnééé.-)) mala som na záhradke veľa papriky tohto roku, tak som sušila...) oplatí sa, lebo čo si urobíme doma, vieme, čo sme si pomleli.-)
izabella929
marianne69..teda ver tomu, že je to niečo krásne a zároveň fajnota,.) krásne voňala celá kuchyňa.-) mala som jej tento rok dosť, takže som nasušila.-)
hubata
Teda všetky palčeky hore takej gazdinke!
aroooo
Robievala som aj ja, mlela som aj s jadierkami, tie tam vraj dodávajú ešte lepšiu chuť a nejaké oleje(aspoň tak hovorili na JRD, kde sa pestovala vo veľkom ), potom som ju preosiala a nezomleté a polámané semienka odložila a pridávala do gulášov a pod. Zas keď tam nedáš aspoň časť semienok, je tmavšia.
izabella929
sonulienka díky.-)) veru voňala úžasne.-))aj ja som dala jadierka, no nie moc..)
izabella929
aroooo. ja nemusím odkladať semienka, mám odloženú papriku aj čilli papričky a dávam si ich do polievok.
garanco
Ja som urobila prvé dva body, potom som to nevedela pomlieť ani v starom ručnom mlynčeku na kávu, ani podrviť v mažiari, tak som to pekne uložila vo fľaši. Taký el. mlynček na kávu by mal byť niekde na chate - vďaka za nápad!
izabella929
ceto.-) dík za komentárik.-ň) všetko treba vyskúšať a musíme sa naučiť žiť s našich zásob a byť čiastočne sebestačný...držím ti palce a potom sa ozvi, ked sa podarí.-) dík Izka..
aroooo
@garanco , paprika musí byť riadne vysušená, musí až "šušťať"ja som tiež tú trochu sušila na radiátoroch a hneď mlela, lebo keby dlhšie stála inde, už by tak nešušťala a horšie sa mlela.
aroooo
izabela929 - podľa mňa je škoda vyhadzovať semienka, dodávajú dobrú chuť gulášom, polievkam...
izabella929
garanco presne tak, ako píšeš.-))semienka mám odložené na jarné siatie priesady..veď ja už vo februári sejem do bedničiek na parapetných doskách...rajčiny a všetky druhy papriky si vypestujem sama...
hubata
@Izabella929 - ty si moja krvná skupina: keď som mala záhradu, tak som si tiež odkladala všetky semienka či už zeleninové alebo kvetinové, zavárala, mrazila, sušila.... A už od februára som mala v spálni (aby to nerušilo estetický dojem bytu) plné okno posadených priesad a pikírovala ..... A potom som si vymieňala so susedkami priesady, skúsenosti, recepty.
No a dnes tu lapím pri PC lebo v činžiaku nemám do čoho pichnúť, bola som zvyknutá na 20 á záhradu, chovať kozy, sliepky, zajace, mačky, psov.
Ale ja budem mať tú záhradu a potom už nebudem chodiť na varechu - lebo nebudem mať čas.
No ty si ma tak neskutočne podráždila s touto paprikou, lebo ešte aj ten mlynček na kávu som používala na mletie korenín - tak ako aj ty.
izabella929
hubata...presne sme ako dvojičky veru...kým to všetko nebolo také drahé, teda vstupy,,,chovala som 180 zajacov, 30 kačíc,30 kuriat,13 husí,2 svine, jedna na leto a druhá v zime na zabitie.Ako zdraželo obilie neoplatí sa s tým trápiť, nerentuje sa...takže sa venujem záhrade, mám krásny ovocný sad a skoč si prosím ťa na moju Azetovú stránku...Izabella929 a uvidíš, čo pestujem a aké krásne kvety mám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia