Domáca čokoláda fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 11. januára 2013
Domáca čokoláda (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Taktiež som ju robila kôli sočke po sviatkoch nieako na sladke chuť nemam:D......,no a takto nam ju doma robievala mamka:P....jednoducho no možme si pridať Zobraziť celý popisTaktiež som ju robila kôli sočke po sviatkoch nieako na sladke chuť nemam:D......,no a takto nam ju doma robievala mamka:P....jednoducho no možme si pridať čo chceme podľa chuti:P...ja som do každeho pridala niečo ine chilli,oriešky,hrozienka,pomarančovu koru,...ale to je už na vas:P

15
porcií
30chladenie minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
60 g
2 lyžice
1 lyžička




Postup

  1. 1

    tuk si roztopíme ale nevaríme!!

    Domáca čokoláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do rozpusteneho tuku pridáme práškový cukor...Nevarime!!!

    Domáca čokoláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme kakao a škrob a dobre premiešame.

    Domáca čokoláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Možme pridať niečo podľa chuti no nemusíme:P..formu oplachneme vodou..potom lyžičkou naberáme a dávkujeme do form(z tejto dávky vyšlo 15 kuskov teda 1 forma...

    Domáca čokoláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme vychladnúť a potom dáme na cca 30 minut do mrazaku

    Domáca čokoláda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

rulik
by ma nenapadlo, že to je také jednoduché
mracik9
Robila som to,ale ja tam cítim nerozpustený cukor,vyskúšam podľa teba
jahodka6064
odporučam najprv tepelne rozpustit samotný cukor, ale pozor aby nebol z neho karamel , a potom pridat maslo a nie 100% tuk, bude čokoláda jemnejšia a pokračovat dalej ako je v recepte:)
ivan14
Pokud se použije máslo místo 100% tuku, čokoláda se v pokojové teplotě rozteče. Proto se používají tuky s vyšším bodem tání.
1x 45678




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia