Dokonalá Basmati

methi - fotkamethi, 10. decembra 2013
Dokonalá Basmati
Foto: methi

Suroviny

2 hrnčeky
3 hrnčeky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    DOLEZITY JE POMER SUROVIN! Voda je izbovej teploty.

  2. 2

    Ryzu dobre oplachneme pod tecucou vodou, aby sme odstranili skrob. Musi vam z nej ist celkom cista voda.

  3. 3

    Premytu ryzu dame do misky a zalejeme vodou tak, aby bola celkom ponorena. Nechame ju namocenu 15 minut.

  4. 4

    Kym je ryza namocena, dame do hrnca vodu a privedieme ju k varu.

  5. 5

    Ryzu celkom scedime a pridame do vriacej vody. Pockame, kym sa voda zacne znova varit. Potom ohen celkom zmiernime a hrniec tesne uzavrieme. Varime ju takto 5 minut.

  6. 6

    Potom ohen vypneme a hrniec stale tesne uzavrety nechame stat 15 minut. Ryza sa v nom stale vari, aj ked ohen sme vypli. Po 15 minutach hrniec otvorime a skontrolujeme, ci je ryza makka.

  7. 7

    Hotovu ryzu prelozime do servirovacej misky, aby sa dalej v hrnci uz nevarila.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nadpis hovori za vsetko Miska.
Mame stastie, ze dostaneme kupit rozne typy ryze ale ako priloha trebarz k dobrej rostenke je tato nenahraditelnou.
1x haji
@miska , super, ešte som nevarila, určite vyskúšam. :-) už je v kk
dakujem za recept.
5*****