Gaštanová roláda

katyperry31 - bez fotkykatyperry31, 31. marca 2014

www.fitnessdesserts.blogspot.sk

12 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
2 ks
7 PL
2 PL (mletých ovsených vločiek)
1 PL
1 PL (malinový alebo marhuľový)
3 PL
 štipka
1 PL
1,5 ČL
250 g
3 ks
 malinový alebo marhuľový na potretie




Postup

  1. 1

    Celé vajcia a bielka vyšľaháme mixérom a postupne pridávame ostatné ingrediencie - sušené mlieko, ovsenú múku, cukor, lekvár, kakao, škoricu, arašidové maslo a prášok do pečiva. Hmotu potom vylejeme na stredný plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180°C 12-15 minút.

  2. 2

    Kým sa nám roláda pečie pripravíme plnku. Bielky vyšľaháme v miske nad parou a potom zložíme na pracovnú dosku. Polovicu gaštanového pyré rozdrobíme do bielkov a dobre zašľaháme mixérom. Potom rozdrobíme aj druhú polovicu a opäť dobre zašľaháme.

  3. 3

    Upečenú roládu vyberieme z rúry a ešte teplú zvinieme a necháme chvíľku vychladnúť. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme lekvárom, naplníme gaštanovou plnkou a opäť zvinieme. Odložíme do chladničky stuhnúť. Roláda je ešte lepšia na druhý deň, keď sa všetky chute dokonale spoja.

Diskusia k receptu

kukulienka71
@katyperry31 ,takéto dezerty si pripravuješ v ktorej fáze fitnes programu? ja sa nestravujem extra zdravo,doprajem si sladkosti,ale toto je podľa mňa kalorická bomba:-)
svedka
mlieko susene,arasidove maslo..priberam,uz ked to citam :) ale zaiste je to pochutka
katyperry31
Takéto dezerty si pripravujem pokojne celý rok, zlatá stredná cesta. Pri normálnej vyváženej strave a cvičení je to ok. Netvrdím, že sú to extra diétne recepty, ale vždy sa snažím nahradiť bielu múku, cukor, olej a stužený tuk plnohodnotnejšími potravinami a skúšať nové kombinácie. Záleží s čím porovnávate, oproti "klasickým" zákuskom a koláčom je to lepšie verzia, ale pre niekoho to môže byť kalorické ak je zvyknutý na diétnejšiu stravu. Mne to takto funguje veľmi dobre a vymýšľať si svoje fitness recepty ma baví, takže ak to niekoho inšpiruje budem rada, ak sa to niekomu nepáči, v pohode. Každý nech si dá, čo mu chutí.
eviana
Baby, co rypete, sak to ani v nazve ze zdrave nema tentokrat.... A ja by som si z nej veru kúsok rada dala :)
kukulienka71
@eviana ,keby tam bola @katyperry31 dala,že "zdravé",tak tu je už minimálne 20 oponujúcich komentov:-)) ale mne sa to nezdá ani fitnes,preto som si dovolila otázočku:-),aby som bola v obraze...čo je na tom zlé,keď som zvedavá? Cesto je podľa surovín aj podľa vzhľadu zacápané.neviem,či je vôbec prepečené a tá plnka tam tiež nie je moc lákavá,konzistencia nie je vhodná na plnenie rolády,podľa mňa,nehnevaj sa za kritiku,@katyperry31 ,cením si,že si kratívna,ale možno to ide na úkor kvality,sorry:-)
katyperry31
Jasné, že keď to nie je cesto z múky a cukru tak je iné, sú to v podstate len vajíčka so sušeným mliekom, prepečené je to v poriadku. Fotila som to hneď keď som ju dorobila, na druhý deň bola ešte lepšia lebo chute sa spojili a plnka stuhla.
luciak
mne sa recept paci, myslim, ze ludom, ktori sa snazia pouzivat muku co najmenej, sa hodi. Tieto "cesta" nikdy nebudu v porovnani s klasickymi kolacmi vyzerat prepecene, vzhladom k pouzitym surovinam, tazko mozes kukulienka cakat vzhlad piskotovej rolady.
Mne jedine, co tam vadi, je 1,5 prasku do peciva. Zaujimalo by ma, ci ho tam moc necitit - ked peciem kolac, do ktoreho ide co len jedno cele balenie, uz mi to vadi.
kukulienka71
@luciak ,vedomá si surovín na cesto vôbec neočakávam vzhľad piškótovej rolády:-)),ale kedže je tam aj sušené mlieko,ktoré bude určite v ceste v spojení s tekutinou(dosť veľa vajec) lepiť a nadôvažok sám o sebe lepivý lekvár...tam nemá čo nadľahčiť cesto,aby nebolo zacápané:-(aj ked tam je prášok do pečiva,miešaním celých vajec + bielka nie vo forme snehu spôsobí práve tento vzhľad cesta,ktorý vytýkam...ak by som použila takéto suroviny,ako @katyperry31 ,vajcia by som vynechala a robila to formou nepečeného cesta:sušené mlieko+lekvár+pomleté ovsené vločky+kakao+arašidové maslo.
katyperry31
kukulienka71 celkom dobrý nápad s tým nepečeným cestom, tiež by to mohlo fajn....ale musím povedať, že aj takto to bolo veľmi chutné...prášok do pečiva bolo trošku cítiť, ale na druhý už vôbec.
evanaaa
A ak by som dala menej PDP, bolo by zle? Teraz je už aj ten s vínnym kameňom, možno je lepší aj na chuť. Inak, všetko by som mala , až na arašidové maslo, čím sa dá nahradiť, ak sa musí ? Gaštanové mám rada, tak snáď aj toto, @katyperry31 by mi bodlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia