Diétne lievance z tvarohu a ovsených vločiek

katka90 - fotkakatka90, 21. februára 2013
Diétne lievance z tvarohu a ovsených vločiek
Foto: katka90

Veľmi sýte lievance, ktoré sú vhodné aj pri redukčnej diéte. S uvedenou dávkou som bojovala asi hodinu kým som ju zjedla :D Obsahujú asi Zobraziť celý popisVeľmi sýte lievance, ktoré sú vhodné aj pri redukčnej diéte. S uvedenou dávkou som bojovala asi hodinu kým som ju zjedla :D Obsahujú asi 80 g sacharidov a 25 g bielkovín.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

113 g
113 g
2 ks
1 čl
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky najemno pomelieme alebo rozmixujeme.

  2. 2

    Pridáme všetky ostatné prísady a rozmixujeme dohladka.

  3. 3

    Na rozohriatej teflónovej panvici pečieme lievance z obidvoch strán do zlatohneda. Môžeme pridať aj trošku oleja, ale nemali by sa pripáliť.

  4. 4

    Hotovo :) Ja som si na lievance dala zvyšok tvarohu osladeného sladidlom a 60 g mrazeného ovocia (maliny, čučoriedky), ktoré som asi 40 sekúnd hriala v mikrovlnke.

Diskusia k receptu

eldina
to môže byť dobré, ešte by som tie vločky-mleté, "prevoňala" osmahnutím nasucho na panvici..:) vtedy voňajú ako orechy..vdaka za zdravú sladkosť, takých je málo..:)
dorenika
ukladam som zvedava ako to cgti aj ked asi radsej pouzijemm med umele sladidla su strasne nezdrave a steviu neviem nikde zohnat
katka90
sladidlo môžete aj úplne vynechať, v pôvodnom recepte nebolo, ani vanilková aróma. ja som to tam pridala lebo sa mi zdalo, že to bude úplne bez chuti a dobre som urobila, lebo naozaj je to trošku ako piliny :) ale čo sa dá čakať od diétnych lievancov :D ale sú fajn. ja med a podobné veci počas diéty nemôžem, lebo sú to rýchle sacharidy. aj tie čučoriedky sú už moc, ale keď som toto varila tak som nemala diétu :D
modrykamen
Dnes už steviu bežne dostať v lekárňach a ja ju v jedle necítim tak ako umelé sladidlá.
martamm
Katka90, mńamkové lievančeky, práve pre mňa, veru si ich spravím :)
ja64
Vynikajúce, hneď som robila dvojitú dávku! Vďaka.
evanaaa
@katka90 , to má jeden lievanec 8 SJ, alebo koľko je tých 80 g? Myslím si, že lepšie sladidlo ako stévia je Xylitol ( Xylovit), neviem, stéviu mám len v tabletkách a nemôžem si na ňu zvyknúť, tak iste aj prášková má podobnú pachuť, už to tu spomínali viacerí,a le ja používam viac druhov sladidel, to nie je problém.
katka90
trencanka: cesto je take hustejsie, ja som ho na panvici trosku rozotierala, ale bolo to dobre :)
evanaaa: co je to SJ? 80 g sacharidov ma cela ta davka v recepte. ale ked tam das xylitol, tak uz je to viac, lebo to je tiez cukor. takze ak to chcete mat dietne, tak naozaj treba pouzit umele sladidlo alebo steviu. ja pouzivam cyklamatovo sacharinove sladidlo, tiez je tabletkove a ked ho chcem pouzit tak ho dam v troske vody rozpustit v mikrovlnke a potom nalejem do jedla.
evanaaa
@katka90 , to som chcela vedieť, či je tých 80g sacharidov na jeden lievanec,a lebo na celú tú dávku, vďaka, inak, myslela som, že si aj ty diabetička, SJ - je sacharidová jednotka, 10 g= 1 SJ, a čo sa týky Xylitolu, asi nepoznáš, ako vidím, je tak isto ako stévia rastlinného pôvodu, daj si vygoogliť a uvidíš, že možno lepší ako stévia, aj keď tá je tiež zdraviu prospešná. A xylitol= 0% cukru! Ja mám aj tekuté sladidlá, takže nemusím rozpúšťať tabletky, tie používam skôr do tekutín.
evanaaa
Pozrela som si tvoj profil, takže nie dia, ale zástanca zdravého života a fittneska.
mariaklara
@katka , Ak sa rozhodneš urobiť tieto perníky, tak stačí Ti z polovičnej dávky, ja som tiež zástanca zdravého stravovania, ale toto som robila pre moju rodinu. Občas ale neodolám a dám si, ale len jeden. Včera som robila môjmu zaťovi k narodeninám, bolo ich až 80 ks, má ich veľmi rád. @katka , teším sa na Tvoje recepty.
katka90
@evanaaa no xylitol naozaj nepoznam, len som ho narychlo pozrela na internete, a tam mi naslo ze ma cca o tretinu menej sacharidov ako biely cukor, a to nie je bohvieco ked chces mat 0. skusim niekedy pozriet v obchode. ja mam strasne obmedzeny financny rozpocet, takze sladidlo mam to naljacnejsie, ked budem mat viac penazi mozno kupim aj steviu alebo nieco ine :D
dadajka
lievance z toho teda neboli i ked som pridala trochu acid. mlieka- skôr placky, ale chutovo vyborne akoby lievance, natrela som slivkovym lekvarom a poliala javorovym sirupom a enonuno, stravujem sa zdravo ale obcas i sladke neublizi
arabeska
Ja chcem len tolko umele sladidla su vyrobene a maju ich pouzivat len diabetici pre ostatnych su velmi nezdrave a pri diete vobec nepomahaju!