Delikatesné orechové štangličky od krstnej - aj pre celiatikov
Foto: martamm
Tento recept je už veľmi starý, robievala ho moja krstná mama, vynikajúca kuchárka. Ja ho robím len na sviatky a možno práve preto sú Zobraziť celý popisTento recept je už veľmi starý, robievala ho moja krstná mama, vynikajúca kuchárka. Ja ho robím len na sviatky a možno práve preto sú nám tieto štangličky také vzácne. Ako vyplýva z názvu, môžu ich konzumovať aj celiatici. Práve som pozerala, že v tejto minúte je zverejnený u Margaretky28 tento istý recept pod názvom "štangličky", tak neviem, či mi ho admin schváli. Napriek tomu tu recept nechávam, keď len pre moju potrebu....
porcia
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
z 2 bielkov, mletých orechov a práškového cukru zamiesime cesto. Necháme hodinu odležať v chladničke.
-
2
Odležané cesto rozdelíme na dve časti, na cukrom posypanej doske rozvaľkáme na 3-4 mm. Z jedného bielka a 100 gramov práškového cukru vyšľaháme polevu, ktorou potrieme pláty.
-
3
Radielkom narežieme na pásiky, opatrne preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 150 stupňov pečieme 20 minút, pokiaľ povrch nezružovie. Vychladnuté uložíme do plechovej krabice, vydržia naozaj dlho, ovšem ak ich hneď nespapkáte :) Dobrú chuť....
Štangličky si pamätám mala som ich rada, aj mama ich robievala na Vianoce. máš ich vydarené, ukladám si ich.
a ja som si povedala, sebe a rodina to schvalila, ze tento rok nepeciem vela ale uz mam napecene ovela viac ako minule roky, tak to tajim zatial :-).
Stanglicky su vydarene.Moja dobra mamina ich tiez
zvykla robit davno velmi davno.Dokonca jedavali sme ich aj na svadobnych hostinach.Receptik si ukladam =KK.=Je mi sympatycke,ze si v uvode poznacila,ze
mozu aj celiacityci.Urcite mnoho ludi uvita tento receptik ale hlavne ti co nemozu muku.Vdaka