Čokoládový krém s jahodovou penou

mandarin999 - fotkamandarin999, 28. júna 2016

Varenie a pečenie milujem, preto som sa rozhodla, že sa posuniem troška ďalej. Moje nové, moderné, zdravé a chutné recepty nájdete na mojom rozbiehajúcom sa blogu: http://www.passionforfood.sk/ ,kde postupne pribudne množstvo zaujímavých receptov. Budem potešená, ak naň zájdete a vyskúšate nové recepty. Tu Vám prinášam jeden z nich.

4
porcie

Suroviny

250 g
200 g
80 g
3 PL
150 g
1 ks
1 - 2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si pripravíme čokoládový krém. Čokoládu si rozpustíme nad vodným kúpeľom v hrnci. Mascarpone si vymiešame spolu s gréckym jogurtom a javorovým sirupom. Pridáme rozpustenú čokoládu a vymiešame na lahodný čokoládový krém. Bielko si vyšľaháme do tuha. Jahody si rozmixujeme zvlášť spolu s medom. Zmixované jahody pomaly pridávame k bielku a miešame. Vznikne jemná a chutná jahodová pena. Už stačí iba krém a penu nakombinovať a ozdobiť a nechať cca hodinku odležať v chlade.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Veľmi lákavé.... vhodné na riadne "zalizovanie" sa ,,,mnam
@Mandarin999 v jednoduchosti je krása, bezva receptík, foto i tvůj blog! Nakoukla jsem a tleskám! Jsi šikulka!!