Foto: renama
Keďže sa opäť nahlásila kamarátka celiatička (vlastne už kmotrička od minulého týždna ;)), vymyslela som si pre ňu takýto dezertík.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si korpus. Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mleté orechy.
-
2
Dáme na plech vystlaný papierom a upečieme. Pokiaľ dáme na väčší, tak tento korpus sa dá použiť aj na koláčik, ja som dala tortovú fotmu a bol vyšší. Keď som chcela prerezať, odlomilo sa mi z nej a tak fantázia zapracovala a robila som guľky :)
-
3
Vychladnuté cesto rozmrvíme rukou, pridáme ďatle, višňový džem s kúskami višní a Heru.
-
4
Vypracujeme na hladkú hmotu.
-
5
Mokrými rukami tvarujeme guľky
-
6
Dáme na pol hodinky do chladničky stuhnúť. Po polhodinke vyberieme, napichneme na špáradlá a máčame v čokoláde. Po vybratí špáradlá vrch ozdobíme čokoládovým zdobením, aby sme zakryli dieročku po špáradle.
-
7
Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu