Čokoládové guľky fotorecept

renama - fotkarenama, 20. októbra 2011
Čokoládové guľky (fotorecept)
Foto: renama

Keďže sa opäť nahlásila kamarátka celiatička (vlastne už kmotrička od minulého týždna ;)), vymyslela som si pre ňu takýto dezertík.

30
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g
220 g alebo obyčajný
6 ks
1 PL
70 g
5 ks, bez kôstky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si korpus. Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mleté orechy.

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme na plech vystlaný papierom a upečieme. Pokiaľ dáme na väčší, tak tento korpus sa dá použiť aj na koláčik, ja som dala tortovú fotmu a bol vyšší. Keď som chcela prerezať, odlomilo sa mi z nej a tak fantázia zapracovala a robila som guľky :)

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté cesto rozmrvíme rukou, pridáme ďatle, višňový džem s kúskami višní a Heru.

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypracujeme na hladkú hmotu.

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mokrými rukami tvarujeme guľky

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme na pol hodinky do chladničky stuhnúť. Po polhodinke vyberieme, napichneme na špáradlá a máčame v čokoláde. Po vybratí špáradlá vrch ozdobíme čokoládovým zdobením, aby sme zakryli dieročku po špáradle.

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

    Čokoládové guľky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
Dobre si to vymyslela, aj ja by som prišla na návštevu:)
45678
Joj, krásne sú to guľky, no mne by bolo ľúto taký krásny korpus pomrviť, ja by som iba naťapkala tie dobroty ako plnku :-)
renama
@45678 ako som spomínala........korpus sa mi celý prelomil pri prezávaní tak preto vznikli guľky. A aj keby som tam to len tak poťapkala, už by to tak nevyzeralo ;)
3sandra3
určite by bola aj torta skvelá,, ale tieto guľky nemajú chybu.... nádherné... dufam, že aj mne sa tak zlomí tortový korpus :-)) .... a vzniknú guľky

palokuchki
Dobre si sa vynasla. Doteraz som gulky obalovala len v kokosovej mucke. Paci sa mi ako si ich ty ponamacala v cokolade.
babkamt
Škoda by bolo dobrý biskvit vyhodiť.Takéto guľky sú výborné.A ešte poliate čokoládou.
renama
Ďakujem všetkým za milé komentáriky :)
janger
Vyzeraju ako take chutne bonboniky! A vnutrajsok maju tiez vyborny. Kmotricka si iste pochutila :-)/
betka11
@renama ponúkla by som sa sú také lákavé, ja keď robím pralinky tak namáčam tiež takto v čokoláde a aby nezostala "dierka" tak ďalšou pralinkou sa jemne dotknem miesta kde je otvor a je všetko "opravené" a nechám stuhnúť alebo zdobím ešte pred stuhnutím ako ty pekný večer
regi21
GULKY...........z kazdeho nevydareneho korpusu robim gulky.......fantazia pracuje......raz su orechove,ovocne a inokedy .....kokosove.pekny recept.........dufam,ze aj chutny......
bejgi
aké sú krásne ako zo žurnálu :)
priroda
Dobra dobrotka, ale mne tam vadi HERA, skuste ju obist pridanim kokosoveho oleja, urobi zdravsiu veziu a vybornu chut