Foto: shmoulinka
Pochúťka, ktorú miluje celá rodina. V lete keď, je množstvo čerstvého ovocia je to lahôdka pre malých aj veľkých, ktorí zákusok poznajú zväčša zo Zobraziť celý popisPochúťka, ktorú miluje celá rodina. V lete keď, je množstvo čerstvého ovocia je to lahôdka pre malých aj veľkých, ktorí zákusok poznajú zväčša zo zahraničia. V mojom recepte je mierne poslovenčený, na výbornej chuti mu to však rozhodne neuberá. Dobrú chuť.
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme na drobné kúsky /ešte menšie ako na obrázku/. Následne zalejeme roztopeným maslom. Masu uložíme do tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Masu sa snažíme pritlačiť aj na okraje formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, pečieme približne 10 minút. Z trúby následne vyberieme, teplotu stiahneme na 160 stupňov.
-
2
Z nátierkového masla, smotany, práškového cukru, vajec a vanilkového cukru si vymiešame hladkú hmotu. Ktorú najeleme do upečeného korpusu. Dáme piecť do trúby na 40 až 45 minút.
-
3
Po uplynutí 45 minút, vypneme trúbu ale koláč necháme ešte 5 minút postáť v trúbe. Výberieme a necháme vychladnúť. Ideálne je ho nechať cez noc stuhnúť v chladničke. Ak toľko času nemáte. Treba ho dať aspoň na pár hodín do chladu. Lesné ovocie necháme stiecť zo šťavy, ak používame mrazené, treba ho dobre nechať rozmraziť, aby nemalo v sebe zbytočne veľa vody. šťavu, ktorú ovocie pustí si odložíme na želatínu.
-
4
Ovocie uložíme na vychladený základ. Zalejeme želatínou, ktorú si pripravíme zo šťavy z ovocia, prípadne z vody a tortového želé s cukrom.
-
5
Zákusok dáme vychladnúť a podávame. Ovocie si môžete dať rôzne, nám to najviac chutí s drobným ovocím, ktoré je mierne kyselkavé. Želáme Vám dobrú chuť.
nabuduce skusim nieco s lesnym ovocim.