Bublanina Blesk fotorecept

vavan - fotkavavan, 21. júla 2013
Bublanina Blesk (fotorecept)
Foto: vavan

viem že je tu 555 receptov na bublaninu tento je trochu odlišný pre všetkých zaneprázdnených

30-35 minút
na 170 °C

Suroviny

160 g
120 g
40 g
2 Kl kopcom
100 ml
120 ml
2
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plech na pečenie 20x30 vyložíme papierom na pečenie. Múku, cukor, , pudingový prášok , prášok do pečiva zmiešame a mixujeme s elektrickým mixerom po dobu 30 sekúnd.

    Bublanina Blesk (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia a vlažné mlieko spolu zmixujeme.

    Bublanina Blesk (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pripravených sypkých prísad prilejte olej a polovicu vaječnej zmesi. Mixujeme na nízkej rýchlosti, kým suché prísady nenavlhnú, potom zvýšime rýchlosť a miešame po dobu asi 1 minúty. Za stáleho miešania postupne prilievame zvyšnú vaječnú zmes.

    Bublanina Blesk (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľahanú zmes vylejeme do plechu ,naukladáme ovocie,ťažšie ovocie ako marhule obalíme vopred v hrubej múke,ja som dala ríbezle ktoré som tiež obalila v hrubej múke ale som vôbec nemusela ostali mi celkom navrchu. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 30 -35minút.Či je už upečené vyskúšame špajdlou ak sa nelepí je upečené,ak sa lepí ešte pečieme

    Bublanina Blesk (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a piekla som aj na spôsob bábovky v malej bábovkovej forme priemer 22cm

    Bublanina Blesk (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť

    Bublanina Blesk (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danda3
Bublanina vyzerá fantasticky, dostala som ríbezle, ak ich nikto nezje, tak vyskúšam.♥
ariela6
maš tu bublaninu velmi peknu dobre že si ju sem pridala pači sa mi ukladam
daniela15
tá bublanina vyzerá neskutočne, fakt vyrastie z 2 vajec taká vysoká ako je na fotke, hneď by som si z nej dala :-)
modrykamen
Akurát sa chystám dooberať zvyšné višne a ríbezle a tak tento recept sa mi veľmi hodí. Tie fotografie ma zlákali. Koláčik sa mi zdá veľmi jednoduchý a iste bude aj dobrý. Vydrží aj viacej dní, lebo ja si nemôžem dovoliť naraz veľa? A skúsil niekto tento koláč so stéviou? Ďakujem.
ywett
Ahoj @vavan , ďakujem za rýchly recept, ocenila som to hlavne dneska, keď sa ohlásila neočakávaná návšteva...takže som všetko zmiešala v jednej miske, najskôr sypké a potom tekuté a rýchlo na plech :-) Dala som ríbezle a jahody, koláč je výborný a všetkým chutil, odporúčam!



vavan
@ywett no neverím ty si žena činu,tá tvoja je nadýchaná ako páperie tie tvoje foto robia zázraky.Idem pozrieť TS.
evanaaa
Bublaninka je vždy dobrá ak je poruke, aj z tejto by som si dala kúsok, viac nemôžem. A to je aj pre @modrykamen - ja by som ti odporučila dať nie stéviu ale xylitol (Xylovit), ten sa dosť podobá cukru a dá sa vymiešať aj so žĺtkami. Ja si takto upravujem recepty, prípadne mením aj múku na celozrnnú, u diabetika nestačí len meniť cukor za sladidlo, ale vynechávať aj bielu múku, alebo aspoň čiastočne.
ywett
@vavan , ešteže sa ohlásila tá návšteva, ináč by som ju vyskúšala neskôr a mňa práveže očaril ten názov, že Blesk a tvoje fotky, lebo aj tvoja tak vyzerá nádýchaná a aj v skutočnosti je cesto také :)...niekedy vyskúšam aj ako bábovku :)
nynuna
Díky za recept, dnes jsem pekla druhou. Včera s borůvkami a dnes s rybízem.
frezia68
Nedávno som vybrala z rúry,ešte horúca...ďakujem za recept :-)))
modrykamen
Ako som predpokladal - vynikoš. Zabalil som do vákuovej nádoby a aj na druhý deň je ako čerstvá. Akurát si ju trošku prihrejem vo vákuovke. Srdečná vďaka !
ywett
Ahoj @vavan , tak som nespravila bábovku, ale vyskúšala som ako muffiny a ešte raz ďakujem za skvelý recept :-) Suroviny som dala rovnaké a aj množstvo a vyšlo mi 12 ks...prajem pekný víkend, papa :-)




vavan
@nynuna @frezia68 @modrykamen Ďakujem,som rada že sa vám vydarila a že ste spokojný s receptom a ďakujem @ywett za úžasne
fotografie tie tu robia receptu najväčšiu reklamu nie je začo ďakovať teší
ma že sa ti taký obyčajný recept páči.Prajem všetkým príjemný víkend.
dusan95843
Včera sme piekli malinovú, bola rýchlo upečená a aj rýchlo zjedená. Ďakujem za super recept.
daniela15
@vavan , tak som ju dnes piekla, tešila som sa, že bude ako na obrázku, ale ja mám len čiastočne zakalenú placku, chutná je, aj sa zje, ale od vzoru má veľmi ďaleko, netuším, čo zle som mohla urobiť, takže bude repete, dúfam, že už krásne
ajay
Vyborna bublanina, urobila som s cucoriedkami a uz je zjedena. Vdaka za recept!
daniela15
bublanina zjedená, ale celý čas rozmýšľam, čo som urobila zle a napadlo ma, či u mňa nebol problém v tom, že som na pripravené cesto nasypala zmrazené ríbezle, nemala som poruke čerstvé ovocie
danda3
Robila som ju hneď v ten týždeň, ako si ju sem dala, výborná, múku som dala špaldovú a s ríbezľami.♥
anic
krásný koláček,v létě jako když najde,děkuji za rcp.5*, kk
tobiaska
Urobila ho som s tvarohovou posýpkou namiesto ovocia a je mňam! Ďakujem za recept!