Bezlepkové čokomuffiny s tajnou ingredienciou

lenkamorvayova - fotkalenkamorvayova, 23. apríla 2014

Bez múky, bez škrobu, bez lepku, bez masla, margarínu či oleja, bez mlieka, bez smotany, plné proteínov a antioxidantov. A k tomu úžasne chutné! Zobraziť celý popisBez múky, bez škrobu, bez lepku, bez masla, margarínu či oleja, bez mlieka, bez smotany, plné proteínov a antioxidantov. A k tomu úžasne chutné! Presne také sú tieto čokoládové muffinky. Nenechajte sa odradiť ingredienciami, ktoré uvidíte. Vyskúšajte a neobanujete! :)

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
200 g
4 ks
3 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Fazuľu poriadne prepláchneme a ponorným mixérom ju rozmixujeme na kašu. Bez tuku, mlieka či cukru roztopíme horkú čokoládu (môžete použiť aj čokoládu na varenie, ja som použila 86% čokoládu) a primiešame ju k rozmixovanej fazuli.

  2. 2

    Vajíčka vyšľaháme v celku na penu, pridáme cukor a prášok do pečiva. Postupne túto zmes primiešavame k "fazuľovej hmote". Podľa chuti potom môžeme pridať aj bobuľové ovocie alebo kúsky čokolády. Cestom plníme muffinové košíčky, toto množstvo stačí približne na 12- 15 kusov, podľa veľkosti košíčkov. Pečieme približne 30 minút na 170 stupňoch. Podávame s jogurtom alebo ovocím podľa chuti. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

svedka
gastany by neboli lepsie namiesto fazule?Zaujimavy receptik :)
lenkamorvayova
každému čo mu chutí :) tento recept je fazuľový, s gaštanmi som neskúšala tak nemôžem posúdiť či by boli lepšie.
svedka
ale ktovie,este nikdy som fazulove nejedla :)
smejkad
na strednej raz spoluziacka doniesla tortu, recept bol ze gastanova a namiesto gastanov pouzili velku fazulu - uvarili, osupali, pretlacili na pyre a bolo to na nerozoznanie :-)
islo o lacnejsiu a velmi chutnu nahradu gastanov :-)
daguska
velmi zaujímavé,toto urcite vyskúsam,ved v nejakej starsej kuchárskej knihe sa ako náhrada gastanov pouzíva varená fazula,tak preco nie?
babidka
A vies , ze sa mi tie cokomufinky velmi pacia ? Niekedy sme naozaj davali namiesto gastanov fazulu - jedle gastany sa v obchode nedali bezne kupit a v nasom regione jedle gastany nerastli .Takze sa pouzila velka fazula /u nas ju volame bobana/ a bolo :-) Ja osobne som gastanove pyre ochutnala prvykrat az v Prahe , ked som mala asi 12 rokov . Moj brat vtedy vyhlasil :"booze, tolko reci okolo gastanov - ved chutia ako fazula :-("
Na piatok mam naplanovanu fazulovu polievku , tak uvarim tej fazule viac a vyskusam tie cokoladove muinky :-)
denyany
Zaujímavé... ak je to také chutné, ako je to zdravé... som zvedavá, vyskúšam. Len ja som fazuľu varila včera, nuž budem zas.:-)
katka78
Fazuľa na sladko nie je žiadna novinka, treba vyskúšať. Ja používam adzuki. Apropos, čítali ste niekedy z etikety zloženie gaštanového pyré? Schválne, koľko je tam fazule? :-)
monniee
Dnes sa už "koláčikuje" z cíceru, cukety, cvikle,...takisto ani fazuľa nie je výnimkou. Určite sa netreba báť, jedná sa o neutrálne chute, ktoré sa dajú skvelo doladiť ostatnými ingredienciami.
evanaaa
Nad fazuľou sa nepozastavujem....ale nad tým, že sterilizovaná, lebo v takej je aj soľ, tá tam nevadí? Podľa mňa by mala byť veľká, strakatá alebo iná tmavá odroda, najlepšie doma uvarená.
daguska
Myslím,@evanaaa , ze s tou sterilizovanou fazulou je to ako vravís.Tiez by som pouzila doma uvarenú,aj ked obcas pouzijem sterilizovanú na polievku,ktorú robievam,ked sa velmi ponáhlam a treba rodinku nasýtit.Recept mám z casopisu Dobré jedlo.Nuz,urcite treba vsetko najprv vyskúsat.Výsledok obcas prekvapí aj ostrielaného kuchára.
lenkamorvayova
fazuľu som použila kúpenú keďže ma tlačil čas a kúpila som jednoducho sterilizovanú ale nie v slanom náleve, iba vo vode.
lepšia bude doma varená, ale ako hovorím, potrebovala som byť rýchla a recept som pridala vo forme v akej som aj ho skutočne robila
mezi
Konzervovana fazula je bez skrobu, glukozy a soli?! -to ste kde na to prisli? Zaroven je v tom sirupe namocena v plechovke od momentu vyroby bohvie ako dlho, takze ma cas to do seba bobtnat. Preco si trochu tej fazule neuvarite v cistej vode. Az tak raz urobite, tak z varenej a konzervovanej fazule ochutnajte naraz. No a po druhe, spravny prasok je vzdy len hydrogenuhlicitan sodny NAHCO3, tak ake fosfaty? Netreba kupovat najlacnejsi vyrobok, kde v sacku obsah na 12g dopleny napriklad uz spominanym skrobom. Dnes je doba, ked zial treba mat v penazenke lupu (existuje taka verzia v tvare platobnejkarty) a citat a citat a deti kontrolovat ako sa ucia chemiu, aby nazvom v zlozeni vyrobkov rozumeli.
lenkamorvayova
@mezi , cením si váš komentár, keďže patrím k ľudom, ktorí naozaj etikety čítajú a verte, do úst nedám hocičo. všetky suroviny, ktoré používam sú kupované či už v bio štýle alebo v norbi update alebo v iných obchodoch so zdravou výživou a presne poznám ich zloženie. viem však, že takéto veci sú finančne náročnejšie, preto to do receptu ani nepíšem, veď pre niekoho nie je rozdiel či je fazuľa bio alebo nie. a ak chce niekto zdravšiu formu, fazuľu si uvarí. opakujem, recept som robila v takej forme, v akej je napísaný. kľudne vyskúšajte inú variantu.
na varechu som prišla podeliť sa o svoje recepty a ak sa mi tu nejaký nepáči, jednoducho ho zatvorím. ušetrím si negatívne komentáre, ktorými znechucujem autora receptu. veď keď sa mi recept páči, alebo som ho vyskúšala inak, napíšem do komentáre. ale útočiť na niekoho cez komentáre je vec, ktorá sem podľa mňa nepatrí- máte názor, že recept je zlý. tak ho už viac neotvorte, ale komentár si prosím ušetrite. s nikým som sa sem neprišla hádať. ďakujem za pochopenie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia