Bezlepkové čokomuffiny s tajnou ingredienciou
Autor receptu: lenkamorvayova
Bez múky, bez škrobu, bez lepku, bez masla, margarínu či oleja, bez mlieka,
bez smotany, plné proteínov a antioxidantov. A k tomu úžasne chutné! Presne také sú
tieto čokoládové muffinky.
Nenechajte sa odradiť ingredienciami, ktoré uvidíte. Vyskúšajte a neobanujete! :)
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Fazuľu poriadne prepláchneme a ponorným mixérom ju rozmixujeme na kašu.
Bez tuku, mlieka či cukru roztopíme horkú čokoládu (môžete použiť aj čokoládu na varenie, ja som použila 86% čokoládu) a primiešame ju k rozmixovanej fazuli.
- Vajíčka vyšľaháme v celku na penu, pridáme cukor a prášok do pečiva. Postupne túto zmes primiešavame k "fazuľovej hmote".
Podľa chuti potom môžeme pridať aj bobuľové ovocie alebo kúsky čokolády.
Cestom plníme muffinové košíčky, toto množstvo stačí približne na 12- 15 kusov, podľa veľkosti košíčkov.
Pečieme približne 30 minút na 170 stupňoch.
Podávame s jogurtom alebo ovocím podľa chuti.
Prajem dobrú chuť :)