Bezlepkové čokomuffiny s tajnou ingredienciou

Autor receptu: lenkamorvayova

Bez múky, bez škrobu, bez lepku, bez masla, margarínu či oleja, bez mlieka, bez smotany, plné proteínov a antioxidantov. A k tomu úžasne chutné! Presne také sú tieto čokoládové muffinky. Nenechajte sa odradiť ingredienciami, ktoré uvidíte. Vyskúšajte a neobanujete! :)

15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Fazuľu poriadne prepláchneme a ponorným mixérom ju rozmixujeme na kašu. Bez tuku, mlieka či cukru roztopíme horkú čokoládu (môžete použiť aj čokoládu na varenie, ja som použila 86% čokoládu) a primiešame ju k rozmixovanej fazuli.
  2. Vajíčka vyšľaháme v celku na penu, pridáme cukor a prášok do pečiva. Postupne túto zmes primiešavame k "fazuľovej hmote". Podľa chuti potom môžeme pridať aj bobuľové ovocie alebo kúsky čokolády. Cestom plníme muffinové košíčky, toto množstvo stačí približne na 12- 15 kusov, podľa veľkosti košíčkov. Pečieme približne 30 minút na 170 stupňoch. Podávame s jogurtom alebo ovocím podľa chuti. Prajem dobrú chuť :)