Besan Laddu

sadell - fotkasadell, 1. decembra 2012
Besan Laddu
Foto: sadell

Tento rýchly nepečený koláč je veľmi chutný a sýty. Odporúčam podávať napr. po obede po jednom kuse. Originál neupravená verzia sa nachádza tu: http://cesta- bhakti.blog.cz/1103/besan-laddu.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
350 g
1 čl
20 g
150 g
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Vo väčšej panvici roztopíme maslo a pridáme cícerovú múka. Zmes stále miešame 15 minút pri strednej teplote. Po tejto dobe pridáme na jemno pomleté mandle a kardamon. Zmes ďalej neustále miešame 2 minúty. Potom panvicu odložíme z platne a pridáme cukor, ktorý dobre rozmiešame. Zmes necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z chladnej zmesi vytvárame guličky o veľkosti ping-pongovej loptičky a ozdobíme ich kúskami nasekaných mandlí.

Diskusia k receptu

sovka62
Iba len jeden? Asi by som radšej vynechala pol obeda, aby sa mi zmestilo viac.
jskalska
Indicke recepty moja rodina ma rada, sladučké mňam.. UKLADAM
radulienka
Ahojky @Sadell , je to pečivko či koláč, vyzerá to byť drobné a veľmi chutné, ukladám a vyskúšam, vďaka za recept a kľudne pokračuj týmto smerom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia