Besan Laddu
Autor receptu: sadell
Tento rýchly nepečený koláč je veľmi chutný a sýty. Odporúčam podávať napr. po obede
po jednom kuse. Originál neupravená verzia sa nachádza tu: http://cesta-
bhakti.blog.cz/1103/besan-laddu.
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšej panvici roztopíme maslo a pridáme cícerovú múka. Zmes stále miešame 15 minút pri strednej teplote. Po tejto dobe pridáme na jemno pomleté mandle a kardamon. Zmes ďalej neustále miešame 2 minúty. Potom panvicu odložíme z platne a pridáme cukor, ktorý dobre rozmiešame. Zmes necháme vychladnúť.
- Z chladnej zmesi vytvárame guličky o veľkosti ping-pongovej loptičky a ozdobíme ich kúskami nasekaných mandlí.