Besan Laddu

Autor receptu: sadell

Tento rýchly nepečený koláč je veľmi chutný a sýty. Odporúčam podávať napr. po obede po jednom kuse. Originál neupravená verzia sa nachádza tu: http://cesta- bhakti.blog.cz/1103/besan-laddu.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo väčšej panvici roztopíme maslo a pridáme cícerovú múka. Zmes stále miešame 15 minút pri strednej teplote. Po tejto dobe pridáme na jemno pomleté mandle a kardamon. Zmes ďalej neustále miešame 2 minúty. Potom panvicu odložíme z platne a pridáme cukor, ktorý dobre rozmiešame. Zmes necháme vychladnúť.
  2. Z chladnej zmesi vytvárame guličky o veľkosti ping-pongovej loptičky a ozdobíme ich kúskami nasekaných mandlí.