Foto: laurita
Strašne dobrý koláč, jednoduchý a hlavne lacnejší ako pravé tiramisu, čo niektorí možno veľmi ocenia. Nahrádzame totiž mascarpone bánoveckým maslom :-). Chutí skoro rovnako Zobraziť celý popisStrašne dobrý koláč, jednoduchý a hlavne lacnejší ako pravé tiramisu, čo niektorí možno veľmi ocenia. Nahrádzame totiž mascarpone bánoveckým maslom :-). Chutí skoro rovnako ako pravé, ba mne viac chutí tento môj :-P Hosťom vždy tak veľmi chutí, že pýtajú duplu :-D :-))) prajem dobrú chuť ! :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme si silnú kávu (ja dávam dve lyžičky na 3deci) a do precedenej, vychladnutej kávy nalejeme rum. Do takto pripravenej kávy si zľahka a len z jednej strany namáčame piškóty, ktoré ukladáme (hore s namočeným) do hlbšieho plechu, alebo misky.
- 2
Krém: Žĺtka si vyšľaháme nad parou s vanilkovým cukrom ( keď používam dlhé piškóty, ktoré väčšinou bývaju veľmi ocukrené, dávam len 3 vanilkové cukry, občas keď nemám dlhé, ale použijem iba malé okrúhle piškóty, dávam 4 vanilkové cukry ako tu v recepte). Keď nám vyšľahané žĺtka dobre vychladnú (keby sme hneď do horúcich žĺtok vmiešali bánovecké maslo, by sa roztopilo), vmiešame bánovecké maslá. Potom zľahka vmiešame vyšľahané dotuha bielka a nakoniec vyšľahanú sladkú smotanu.
- 3
Polovicu krému natrieme na piškóty, pridáme druhú vrstvu namočených piškót a na vrch zvyšný krém. Necháme stuhnúť v chladničke (do druhého dňa) a pred podávaním posypeme kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@tiginko mala by si napisat komentar pod recept. Ak vlastnorucne vyskusas recept a nechuti ti alebo nieco nie je v poriadku, treba to napisat. ved to bude opravnena kritika. Ja to tak robim a dotycny sa nemoze urazit. Mna by zaujimalo, aky to je recept.
A vôbec, takýchto rcp je tu už hafo, nezaškodilo by si najprv troška prebehnúť varechu, čo už tu je a čo nie a tak uverejňovať. ked si zadáte do vyhľadávača "tiramisu", vyhodí vám 10 strán receptov
Stále si myslím, že nás by malo varenie, pečenie spájať a nie rozdeľovať.
Nie je zbytočné vyvolávať takúto siahodlhú diskusiu len kvôli obyčajnému názvu?