Bábovka à la Ajka (fotorecept)
Autor receptu: ajkaz
Klasika... ale takto ju robím ja. :)
Postup
- Najskôr oddelíme žĺtka od bielok.
- K žĺtkam pridáme práškový cukor.
- Vyšľaháme žĺtka s cukrom a taktiež z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
- K vyšľahaným žltkam s cukrom pridáme múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a olej. Vymiešame.
- Následne postupne pridávame do zmesi vyšľahaný sneh, pričom ho zamiešavame zľahka aby cesto bolo nadýchané.
- Študentskú pečať nasekáme na drobno (máte v nej všetko aj hrozienka aj oriešky.. :) a jemne zamiešame do cesta.
- Časť cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a do zvyšnej zamiešame kakao.
- Zvyšok kakaové cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupnov do vyhriatej rury.
- Pečieme cca. 45 minút. Špajdlou zistíme či je bábovka hotová. Posypeme cukrom.
DOBRÚ CHUŤ! :)