Bábovka à la Ajka (fotorecept)

Autor receptu: ajkaz

Klasika... ale takto ju robím ja. :)

Postup

  1. Najskôr oddelíme žĺtka od bielok.
  2. K žĺtkam pridáme práškový cukor.
  3. Vyšľaháme žĺtka s cukrom a taktiež z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
  4. K vyšľahaným žltkam s cukrom pridáme múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok a olej. Vymiešame.
  5. Následne postupne pridávame do zmesi vyšľahaný sneh, pričom ho zamiešavame zľahka aby cesto bolo nadýchané.
  6. Študentskú pečať nasekáme na drobno (máte v nej všetko aj hrozienka aj oriešky.. :) a jemne zamiešame do cesta.
  7. Časť cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a do zvyšnej zamiešame kakao.
  8. Zvyšok kakaové cesta vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupnov do vyhriatej rury.
  9. Pečieme cca. 45 minút. Špajdlou zistíme či je bábovka hotová. Posypeme cukrom. DOBRÚ CHUŤ! :)