O mne
Pre sypke materialy sa zaviedli hmotnostne jednotky. Pre tekute materialy sa zaviedli objemove jednotky. Z tohto dovodu vyslovene nemam rad, ked niekto v receptoch uvadza mnozstva v roznych hrncekoch, salkach, poharoch a inych bulharskych konstantach co samozrejme vacsinou vyusti k tomu ze niekomu sa recept podari, inemu nie. Dnes su desiatky, mozno stovky roznych nadob s roznymi objemami a tvarov, preto sa da lahko zmylit pri kalkulacii surovin. 1 pohar od osoby X moze byt vacsi ako u osoby Y a uz je prva chyba na svete. Preto som za to, aby mnozstva sypkych surovin boli vyhradne udavane v gramoch a mnozstva tekutych surovin v mililitroch. Pri tomto sposobe oznacovania nie je mozne dospiet k mnozstevnemu omylu. 1 gram a 1 militer znamena na celom svete to iste, nie ako nejake pohare, lyzice a podobne hausnumera. Presnost je najzakladnejsi atribut potrebny v gastronomii pre dosiahnutie optimalneho vysledku.